Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a făcut un apel joi la partenerii coaliției formate după alegerile parlamentare să revină la masa negocierilor, după anunțul liderului social-democraților, premierul Marcel Ciolacu.
Deputatul USR Cătălin Drulă a declarat joi că decizia PSD se retrage de la negocierile pentru formarea unui nou guvern este "cel mai jos gest politic" de după Revoluție.
Președintele Confederației Patronale Concordia, Dan Șucu, a adresat miercuri o scrisoare deschisă politicienilor și partidelor pro-europene care discută formarea noului guvern: "România are nevoie urgent de un guvern credibil".
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat miercuri, că trebuie luate măsuri de consolidare fiscal-bugetară pentru ca "să ne menținem perspectiva stabilă pe care am avut-o înainte de această criză generată la nivel politic".
Deputații francezi au votat miercuri pentru demiterea guvernului minoritar aflat la putere de doar trei luni, fiind prima dată când acest lucru se întâmplă în Franța din 1962 și sporind incertitudinea politică și economică, transmite France Presse.
Dacă Europa este în criză, cu siguranță pleacă de la axa ei istorică franco-germană, decretează „Euronews” (Italia), care conturează în continuare un tablou al instabilității politice din cele două țări mari ale uniunii.
Credeți că Bulgaria va avea totuși guvern? De fapt, nu are prea mare importanță. Și dacă ar avea, acesta va dura probabil câteva luni, doar până la următoarele alegeri parlamentare anticipate.
Criza politică și alegerile anticipate cauzate de aceasta vor costa economia bulgară aproximativ 1 miliard de leva. În afară de asta, intrarea în zona euro pare mai probabil să se întâmple în aproape doi ani - în 2026, scrie Dnevnik.
Ultima obsesie născută în spațiul public - dacă se va face sau nu rotația - riscă să alimenteze o falsă percepție a unei viitoare crize politice, susține secretarul general al PSD, Paul Stănescu.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.