Birourile Permanante Reunite (BPR) ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc luni de la ora 12:00 pentru a discuta moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR.
Premierul Florin Cîțu va discuta cu liderii Uniunii Europene și cu SUA despre criza politică din România, implicit și despre alianța "toxică" dintre USR PLUS și AUR.
Călin Popescu Tăriceanu a anunțat pe Facebook că „ALDE a hotărît să nu intre în jocul de-a anticipatele pe care l-a inițiat PNL și, în consecință, nu vom participa la votul guvernului Orban II”, scrie HotNews.
Dacă ar fi la Palatul Cotroceni, Viorica Dăncilă, care e ”un proeuropean și un transatlantic convins”, spune că ar fi mediator între SUA și UE, încercând să realizeze consensul între cele două părți.
Fostul președinte Traian Băsescu îl acuză pe liderul PSD, Liviu Dragnea, că a declanșat inutil o criză politică și "cea mai stupidă remaniere din istoria postdecembristă".
Ministrul Educației, Liviu Pop, susține că el nu știe să existe un conflict deschis între liderul PSD și premierul României. Admite, însă, că ședința CEx de luni va clarifica acest subiect.
Declarația zilei vine de la Iași, acolo unde primarul orașului respinge o reapropiere de Liviu Dragnea în felul în care a făcut-o fostul premier Sorin Grindeanu.
Pe lângă impactul financiar, neadoptarea în termen a unor măsuri legislative au creat probleme antreprenorilor, spun reprezentanții unei asociații a frmelor mici și mijlocii.
Parlamentul votează, în premieră, o moțiune de cenzură inițiață de partidul de guvernământ, PSD, împreună cu ALDE, împotriva propriului premier, Sorin Grindeanu, care refuză să-și dea demisia după ce și-a pierdut sprijinul politic și toți miniștrii.
Eurodeputatul Siegfried Mureșan avertizează că situația actuală din România și criza politică declanșată de PSD pune în pericol "relocarea, după Brexit, a Agenției Europene a Medicamentului din Marea Britanie în țara noastră".
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.