În anul 2023, România a exportat în afara Uniunii Europene medicamente și produse farmaceutice în valoare totală de 327 milioane de euro, în timp ce importurile au avut o valoare de 659 milioane de euro, conform AGERPRES.
Deficitul balanței comerciale s-a adâncit în anul 2020, ajungând la 18,387 miliarde de euro, mai mare cu 1,088 miliarde de euro decât cel înregistrat în anul 2019.
Deficitul comercial al României s-a accentuat în primele 11 luni din 2020, în condițiile îîn care importurile au scăzut cu 7,7%, dar exporturile au coborât și mai mult, cu 11%, potrivit datelor transmise de Institutul Național de Statistică.
Exporturile României au însumat 51,1 miliarde de euro în primele zece luni, în timp ce importurile au urcat până la 65,9 miliarde de euro, arată datele Institutului Național de Statistic (INS).
Valoarea exporturilor realizate de România rămâne mai mică decât în anul precedent, iar importurile au fost și ele afectate de criza economică provocată de pandemia de COVID-19.
Exporturile au scăzut cu 18,1% în primele șase luni, în timp ce importurile au coborât cu doar 12%, ceea ce a dus la adâncirea deficitului comercial, arată datele Institutul Național de Statistică.
Exporturile și importurile și-au revenit ușor în mai, după o cădere pronunțată în aprilie, pe fondul stării de urgență provocate de pandemia de coronavirus.
Activitatea de comerț exterior a României a încetinit considerabil în luna aprilie, când o mare parte din economie a fost blocată de epidemia de coronavirus și de măsurile luate pentru limitarea extinderii acesteia.
Deficitul comercial al României a fost de 14,023 miliarde de euro în primele zece luni ale anului, cu 2,18 miliarde de euro mai mare decât în aceeași perioadă a lui 2018, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).
Diferența dintre importurile și exporturile realizate în primele șase luni a fost de 7,69 miliarde de euro, cu 1,38 miliarde de euro mai mult decât în același interval din 2018.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.