Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (the Greens/EFA) anunță că alături de alți șapte europarlamentari se află în inspecție în pădurile din Făgăraș, Covasna și Suceava.
Între 1990 și 2020, au fost defrișate suprafețe care depășesc ca mărime aria Uniunii Europene, iar consumul intern al Uniunii este responsabil pentru circa 10% din despăduriri.
Deputata USR Diana Buzoianu a depus un proiect legislativ prin care pădurile din jurul Bucureștiului vor fi protejate și se va interzice exploatarea lemnului din aceste zone.
Fundația Conservation Carpathia a demarat acțiunile de refacere ecologică a Muntelui Dobroneagu, în această primăvară, peste 130.000 de puieți urmând să fie plantați în această zonă.
Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, transmite, de Ziua Internațională a Pădurilor, că, atât timp cât PSD va fi la guvernare, "niciun metru pătrat de pădure nu se va vinde".
Comisia Europeană a adoptat miercuri trei noi inițiative care sunt necesare pentru a transpune în practică angajamentele asumate în cadrul Pactului verde european.
De la căderea comunismului, pădurile României au fost devastate, chiar și în parcurile naționale unde exploatarea forestieră este ilegală. Un amestec de interese private și corupție de stat au dus la defrișările care amenință biodiversitatea.
Global Witness a publicat un raport care prezintă cel mai ridicat numar de activiști de mediu si protectori ai naturii asasinați pe parcursul unui an, raportând 212 de oameni care și-au pierdut viața.
Ministrul Mediului, Costel Alexe, l-a asigurat pe comisarul pe Mediu al Comisiei Europene, Virginijus Sinkevicus, că Guvernul de la București este |foarte determinat să rezolve toate disfuncționalitățile constatate de Comisie în țara noastră".
Ministrul Mediului, Costel Alexe, spune că Guvernul ia în calcul interzicerea exportului de buștean în țările care nu sunt membre ale UE, dar, recunoaște tot acesta, Comisia Europeană nu permite interzicerea exportului și în spațiul intracomunitar.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.