Ministrul demisionar de la Transporturi, Lucian Șova, a declarat joi că, până la apariția unui decret prezidenţial de nominalizare a altei persoane în locul său, el își continuă activitatea, deoarece știe bine ce face și face bine ceea ce știe.
Premierul Viorica Dăncilă susține că președintele Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului și îi solicită acestuia să își schimbe atitudine în acord cu prerogativele constituționale
Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, își va înainta joi demisia din funcție. Îniante, acesta a reclamat nereguli în derularea contractului de proiectare și execuție a Magistralei 5 de metrou din Drumul Taberei, dar și la CFR.
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis că așteaptă ca ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, și ministrul Transporturilor, Lucian Șova, să ăși transmită demisiile de onoare. În replică, Stănescu spune că, dacă i se cere demisia, și-o dădea.
Viorica Dăncilă nu a știut să le spună jurnaliștilor ce o recomandă pentru funcția de premier, răspunzând: "Preşedintele partidului a făcut declaraţii în acest sens".
Ministrul Educației, Liviu Pop, susține că el nu știe să existe un conflict deschis între liderul PSD și premierul României. Admite, însă, că ședința CEx de luni va clarifica acest subiect.
Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, susține că este nevoie de echilibru și de detensionarea situației. El susține că premierul decide în privința schimbării unui ministru și propune CEx.
Unanimitate pentru nominalizarea în funcția de ministru pentru trei membri ai PSD în locul demisionarilor Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc. PSD l-a reciclat și pe Adrian Țuțuianu, fost ministru al Apărării.
Cât de pregătită este Uniunea Europeană să primească oameni care au nevoie de protecție? Cum pot fi îmbunătățite programele de integrare? - două dosare importante pentru Bruxelles și statele membre, care pot decide viitorul a milioane de oameni.
Liderul senatorilor PSD Șerban Nicolae a depus un amendament prin care condamnații pentru luare și dare de mită, trafic de influență și abuz in serviciu pot fi grațiați, scrie HotNews.ro.
Proiectul de lege privind grațierea colectiva a unor pedepse, inițiat de Ministerul Justiției, a fost avizat favorabil de Consiliul Superior al Magistraturii. O primă încercare de adoptare a fost noaptea, alături de OUG 13.