Parlamentul Ucrainei a votat joi demiterea vicepremierului Oleksandr Kubrakov și a ministrului Agriculturii, Mykola Solsky, în încercarea de reformare a structurii Guvernului și reducerea numărului de ministere.
Guvernul japonez se feminizează. Premierul Fumio Kishida a efectuat o vastă remaniere ministerială miercuri, cu schimbări, în special la Afaceri Externe și Apărare, și o creștere semnificativă a numărului de femei în Guvernul său.
Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat marți, la Prima News, că, în momentul în care premierul Ciucă își depune mandatul, tot Guvernul este demis, iar viitorul Executiv poate avea nu doar un premier nou, ci și miniștri și ministere.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu va fi demis de premier după accidentul care a avut loc la Mina Jilț din județul Gorj, soldat cu trei morți și mai mulți răniți.
Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a declarat marți că a avut o discuție la telefon cu premierul demis, Florin Cîțu, pentru a stabili o întâlnire în vederea formării unui nou Guvern.
Președintele Klaus Iohannis și reprezentanții partidelor parlamentare stau luni față în față pentru a încerca să găsească o nouă formulă guvernamentală.
Deputatul PNL Ludovic Orban spune că premierul demis, Florin Cîțu, a rămas repetent la examenul parlamentar și acuză că munca lui de 30 de ani în partid "a fost aruncată pe apa sâmbetei".
Premierul Florin Cîțu a anunțat la Digi24 că miercuri seara îi va demite pe toți secretarii de stat ai USR PLUS. La scurt timp, decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.
Dan Barna a vorbit joi seara, la Digi 24, despre o posibilă moțiune de cenzură împotriva premierului Cîțu. El spune că USR PLUS se bazează pe voturile AUR, dar nu consideră acest lucru o colaborare.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.