Președintele SUA Joe Biden și omologul său chinez Xi Jinping au restabilit miercuri un dialog care era în așteptare de un an, dar și-au expus și diferendele, în special în ceea ce privește Taiwanul.
Potrivit unui raport de la IDEA International, acesta este al șaselea an la rând în care mai multe democrații au fost mai degrabă în declin decât în progres, scrie Le Figaro.
Atunci când, marți, Camera Reprezentanților a votat demiterea lui Kevin McCarthy a fost vorba despre o primă astfel de demitere din istorie, totodată o respingere dură a conducerii lui și o escaladare a „războiului civil” din sânul republicanilor.
Schimbarea generațională: Un nou sondaj global arată că minorități importante din rândul tinerilor nu au încredere că democrația le va îndeplini prioritățile. Romania nu a făcut parte din studiu.
Așa cum Franța a renunțat la Algeria în anii '60, și Rusia ar trebui să-și încheie catastrofalul război colonial din Ucraina, comentează The Financial Times.
Președintele Klaus Iohannis a vorbit joi, la 82 de ani de la Pogromul de la Iași din 28-30 iunie 1941, despre pericolul știrilor false la adresa democrației.
Reprezentanții opoziției au câștigat alegerile la Istanbul și la Ankara, dar înfrângerea lui Erdogan este o sarcină mult mai dificilă pentru democrații turci.
Președintele francez a ales să-l invite pe primul ministru indian pentru sărbătoarea națională, în timp ce democrația din subcontinent este obiectul unor atacuri repetate orchestrate de puterea de la New Delhi, comentează Le Monde.
Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea, la 3 mai, a Zilei Mondiale a Libertății Presei și, cu această ocazie, reiterează importanța drepturilor omului și a libertăților fundamentale.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.