La mijlocul lunii martie, la mai puțin de o lună după ce Rusia invadase Ucraina, politologul Francis Fukuyama a formulat o predicție surprinzătoare: Ucraina va câștiga.
Războiul ruso-ucrainean se rezumă la o cursă între slăbirea voinței politice a democrațiilor occidentale și deteriorarea mijloacelor militare ale dictaturii lui Vladimir Putin. Dar această cursă va fi un maraton, nu un sprint.
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat joi seară, într-un interviu pentru Starea Nației de la PrimaTV, că există totuși "o mică democrație" în România dacă el, care este sociolog, a ajuns să conducă MApN.
Președintele american Joe Biden l-a acuzat joi pe predecesorul său Donald Trump că "a încercat să împiedice transferul pașnic de putere" la 6 ianuarie anul trecut, când a avut loc asaltul asupra Capitoliului.
În cel mai recent sondaj, patru din cinci respondenți (81%) afirmă că UE ar trebui să acorde fonduri numai statelor membre care respectă statul de drept și valorile democratice.
România, alături de alte 18 state participante OSCE și de Uniunea Europeană, sprijină înființarea Platformei Internaționale de Responsabilitate pentru Belarus, anunță MAE.
Aproape 75% din populația globului a experimentat în 2021 deteriorarea standardelor de viață și a indicelui democrației, potrivit unui raport al Freedom House.
Ministerul afacerilor externe și Ministerul educației anunță acordarea a 100 de burse de studii tinerilor din Belarus care doresc să studieze în instituții de învățământ superior din România, începând cu anul universitar 2021 – 2022.
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa luni, 22 februarie 2021, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene, care va avea loc la Bruxelles.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.