În opinia europarlamentarului german, situația din Ungaria reprezintă o amenințare existențială pentru întreaga Europă, scrie publicația ungară Nepszava.
Conservatorii americani, însetați de victorie, se uită tot mai frecvent peste hotare, căutând un personaj politic în jurul căruia să-și poată modela propria mișcare, comentează The Washington Post.
Singura țară care se opune deschis ajutorului militar acordat Ucrainei, Ungaria lui Viktor Orban, s-ar putea găsi mai puțin izolată dacă Slovacia ar schimba cursul la alegerile din septembrie, notează Sylvie Kauffmann, editorialist Le Monde.
Ministrul ungar al justiției își imaginează deja o hungarofobie și vânătoare de vrăjitoare instituționalizate în mijlocul Europei și consideră că este o cale greșită de a condamna Rusia pentru agresiunea sa în Ucraina, scrie Nepszava.
Mergând în Ungaria, "Papa vrea să dea țărilor europene mesajul că se poate avea o altă poziție [privnid războiul din Ucraina] decât să se trimită acolo arme, susține Loup Besmond de Senneville, corespondentul cotidianului La Croix la Budapesta.
David Pressman, avocat specializat în drepturile comunității gay, a fost acuzat de presa proguvernamentală din Ungaria că subminează principiile tradiționale, încalcă o serie de convenții diplomatice și se amestecă în treburile sistemului judiciar.
Ministrul ungar de externe a declarat că ”peste câteva săptămâni (...), se va decide dacă revine acea epocă în care suntem deserviți voinței imperiale sau continuăm această manifestare a interesului național, pe care am început-o acum 12 ani”.
Președintele rus Vladimir Putin va discuta marți cu premierul ungar Viktor Orbán, care a adoptat o linie mai blândă asupra crizei din Ucraina decât NATO și UE, deși Ungaria e membră a ambelor organizații.
Partidele din opoziție organizează un scrutin intern pentru a stabili candidatul comun care să-l înfrunte pe premierul Viktor Orban, la alegerile de anul viitor.
Premierul ultranaționalist al Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă că Uniunea Europeană se transformă într-un "imperiu" care contravine intereselor națiunilor de pe continentul european, relatează EFE.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.