Ministrul educației a declarat că aproximativ 80% dintre unitățile de învățământ sunt pregătite cu dezinfectant și măști pentru începerea școlii, dar că pe 7 septembrie direcțiile de sănătate publică vor analiza situația epidemiologică și vor decide.
Ministerul educației lansează portalul educatiacontinua.edu.ro, instrument online dedicat tuturor celor interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea în anul școlar/universitar 2020-2021, în contextul pandemiei.
Ministerul educației a declarat marți că a aflat din presă ce s-a întâmplat cu licitația privind achiziția de tablete pentru elevi și că a cerut premierului demisia șefei ONAC. Monica Anisie nu crede că trebuie să demisioneze.
Premierul Ludovic Orban le-a solicitat luni miniștrilor sănătății și educației să definitiveze ordinul privind reluarea școlilor, astfel încât acesta să fie publicat marți.
Organizația Salvați Copiii România atrage atenția că e nevoie de norme metodologice clare, pentru ca toate școlile să permită reîntoarcerea elevilor, în condiții de siguranță și non-discriminare.
Mai mult de jumătate dintre români consideră că școlile nu ar trebui redeschise nici în septembrie, dacă vom avea același ritm al infectărilor cu coronavirus ca în prezent, potrivit unui sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM.
Programul Uniunii Europene de încurajare a consumului de fructe, legume și lapte în școli se reia odată cu începerea anului școlar în statele membre participante. Toate statele membre participă la acest program.
Președintele Klaus Iohannis susține că este nevoie de proceduri rapide, clare și credibile pentru analiza acuzațiilor de plagiat, subliniind că politicienii care plagiază ar trebui să dispară din politică.
Premierul Dacian Cioloș i-a îndemnat, la început de an școlar, pe elevi să aibă încredere în forțele proprii și să nu caute doar note bune și "titluri goale de conținut", care nu le aduc progrese în plan personal.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.