Dacă PNL, USR PLUS și UDMR și vin cu o propunere de premier o voi accepta, ”că este Orban îl accept, că este Cîțu îl accept sau să fie altcineva”, a declarat miercuri președintele Klaus Iohannis.
Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind convocarea Parlamentului României, ales la 6 decembrie 2020, în ziua de luni, 21 decembrie 2020.
Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu și George Simion au precizat că PSD și AUR sunt nemulțumite de împărțirea funcțiilor și a componenței comisiilor parlamentare, astfel că există posibilitatea să nu se constituie Parlamentul României pe 21 decembrie.
Consultările între președintele Klaus Iohannis și partidele politice care au intrat în Parlament după alegerile din 5 și 6 decembrie au început la ora 11:00.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi saeră că președintele Iohannis, PNL și USR PLUS ar trebui să accepte că au pierdut alegerile parlamentare și a făcut apel la ei să nu transforme această perioadă într-o "ciolaniadă".
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, anunță că a avut joi dimineață o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis la care au participat și liderii PNL și ai Alianței USR PLUS.
Florin Cîțu, actualul ministru de Finanțe este propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de prim-ministru al noului Guvern, potrivit unor surse din partid.
ActiveWatch și alte șase organizații civice i-au transmis miercuri președintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care îi solicită să nu accepte pentru funcția de premier o persoană cu profil militar.
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marți că demisia sa din fruntea Guvernului a fost o decizie personală, dar surse politice vorbesc despre o demisie care a venit la cererea președintelui Klaus Iohannis.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.