Consiliul Concurenței a sancționat FCC Environment România SRL cu amendă în valoare de 2,045 milioane lei, pentru că a abuzat de poziția sa dominantă pe piața serviciului de depozitare a deșeurilor solide industriale nepericuloase (nereciclabile).
Consiliul UE a adoptat luni modificări la legea UE privind deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), care vizează o serie de produse precum computere, frigidere și panouri fotovoltaice.
Asociația MaiMultVerde, cu sprijinul a 51 de organizații neguvernamentale, solicită Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, prin intermediul unei scrisori deschise, crearea unui program național de administrare a malurilor râurilor.
Românii au fost în 2022, la fel ca și în 2021, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la producția de deșeuri municipale, dar și în ceea ce privește reciclarea acestora, conform datelor publicate joi de Eurostat, citate de Agerpres.
Comisia Europeană a decis să trimită miercuri României un aviz motivat pentru nerespectarea integrală a Directivei privind depozitele de deșeuri (Directiva 1999/31/CE) și a Directivei-cadru privind deșeurile (Directiva 2008/98/CE).
Ministerul Mediului a recunoscut în cadrul dezbaterilor legii bugetului că nu a alocat niciun leu în 2024 pentru închiderea celor 31 de depozite de deșeuri neconforme pentru care România va plăti peste 8 milioane de euro amenzi și sume forfetare.
Curtea de Justiție a Uniunii Europene obligă România la plata unei sume forfetare de 1,5 milioane de euro și a unei penalități de 600 de euro per depozit de deșeuri și per zi de întârziere pentru cele 31 de situri deșeuri neautorizate.
Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) au finalizat în luna noiembrie verificările la un agent economic din București-Ilfov, care efectuează prestări de servicii în domeniul colectare deșeuri nepericuloase, respectiv fier vechi.
Comisia Europeană anunță că România riscă amenzi mari dacă nu ia măsuri pentru reciclarea deșeurilor, după sesizarea europarlamentarului Nicu Ștefănuță.
În România, s-a investit mult în infrastructura de sortare a deșeurilor, dar procentul de colectare selectivă a deșeurilor este de 12 – 14%, în condițiile în care până în 2025 ar trebui să ajungă la peste 55%.
Comisia Europeană a publicat joi cea de a treia evaluare a punerii în aplicare a politicilor de mediu (EIR). România nu stă deloc bine la niciun capitol, progresele fiind ”limitate” față de precedenta evaluare.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.