Comisia Europeană a aprobat o investiție de peste 77 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru îmbunătățirea sistemului de colectare, tratare și reciclare a deșeurilor în județul Galați.
Comisia Europeană are pe rol mai multe dosare cu încălcări ale legislației de mediu pe care autoritățile de la București nu au reușit să le rezolve încă.
Vicepremierul Raluca Turcan spune că Primăria condusă de Gabriela Firea a avut un interes ”zero” pentru atragerea de fonduri europene. Nicușor Dan promite că va accesa mult mai mulți bani europeni din cadrul financiar multianual 2021-2027.
Pentru prima dată după 3 ani de zile, rezultatele sesiunii de monitorizare a plajelor arată că litoralul românesc a fost în 2020 cel mai curat din 2017.
Râul Olteț, care trece prin centrul localității Balș, județul Olt, a fost blocat de PET-uri, crengi și deșeuri aduse de viitură, scrie Green-report.ro.
Comisia îndeamnă insistent România să închidă, să etanșeze și să restaureze din punct de vedere ecologic un număr de 48 de depozite ilegale de deșeuri și să se conformeze hotărârii Curții de Justiție a UE din 18 octombrie 2018.
România a pierdut circa 1 miliard de euro din finanțările europene nerambursabile din cauza fazării unor proiecte privind sisteme de management integrat al deșeurilor, arată un raport al Expert Forum prezentat miercuri.
Ambasadorul britanic e îngrijorat de faptul că legăturile comerciale legale dintre Marea Britanie și România au devenit ținta unor posibile abuzuri de natură infracțională, în contextul informațiilor privind exporturile ilegale de deșeuri din UK.
Pe plajele din întreaga Europă și din întreaga lume, personalul UE se alătură comunităților locale pentru a curăța deșeurile marine ca parte a campaniei #EUBeachCleanUp.
România a înregistrat cea mai redusă cantitate de deșeuri municipale pe locuitor din cadrul Uniunii Europene în anul 2017, potrivit biroului de statistică al UE, Eurostat.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.