Comisia Europeană a anunțat joi lansarea a două proiecte pentru a furniza expertiză regiunilor și orașelor din România, în cooperare cu Guvernul de la București și cu Banca Mondială.
Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) va finanța 20 de proiecte urbane cu 82 de milioane de euro. Baia Mare este unul dintre orașele beneficiare și va primi o finanțare de peste 2,6 milioane de euro.
Comisarii Corina Crețu și Jyrki Katainen au anunțat marți o reducere cu 10% a bugetului pentru coeziune. România și Bulgaria ar putea primi mai mulți bani, în timp ce țările din Grupul de la Vișegrad ar pierde sume importante.
Premiul Sustainable Urban Mobility Planning (SUMP) 2018 a fost acordat orașului din România pentru viziunea clară de planificare, strategia robustă de finanțare și obiectivele măsurabile.
Potrivit UNDP, până în 2030 60% din populația globului va locui în orașe. În acest context, noua agendă urbană, adoptată recent, propune durabilitate, incluziune și flexibilitate. Care vor fi însă principalele provocări ale lumii?
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.