Comisia Europeană a anunțat joi lansarea a două proiecte pentru a furniza expertiză regiunilor și orașelor din România, în cooperare cu Guvernul de la București și cu Banca Mondială.
Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) va finanța 20 de proiecte urbane cu 82 de milioane de euro. Baia Mare este unul dintre orașele beneficiare și va primi o finanțare de peste 2,6 milioane de euro.
Comisarii Corina Crețu și Jyrki Katainen au anunțat marți o reducere cu 10% a bugetului pentru coeziune. România și Bulgaria ar putea primi mai mulți bani, în timp ce țările din Grupul de la Vișegrad ar pierde sume importante.
Premiul Sustainable Urban Mobility Planning (SUMP) 2018 a fost acordat orașului din România pentru viziunea clară de planificare, strategia robustă de finanțare și obiectivele măsurabile.
Potrivit UNDP, până în 2030 60% din populația globului va locui în orașe. În acest context, noua agendă urbană, adoptată recent, propune durabilitate, incluziune și flexibilitate. Care vor fi însă principalele provocări ale lumii?
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.