Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că peste 43.000 de alegători români cu domiciliul sau reședința în străinătate s-au înregistrat pe portalul www.votstrainatate.ro.
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) reamintește cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate că au mai rămas doar trei zile pentru înregistrare ca alegători prin corespondență, termenul-limită fiind data de 22 octombrie 2020.
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că 3.939 de români din Diaspora au optat pentru votul la secție, la expirarea perioadei de înregistrare a alegătorilor din afara țării.
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, pentru alegerile parlamentare din acest an, până la 14 septembrie, s-au înscris 6017 de alegători din afara țării pentru votul prin corespondență.
Plenul Camerei Deputaților a adoptat luni legea privind alegerile parlamentare, iar una dintre prevederi dă posibilitatea românilor din Diaspora să voteze pe parcursul a două zile - sâmbătă și duminică.
Franța devine, începând din acest an, a șaptea țară din Europa în care va fi predat cursul opțional de Limbă, cultură și civilizație românească (LCCR), a anunțat marți Ministerul educației.
Grupul de acțiune civică Diaspora pentru România, organizatorul ''Mitingului Diasporei'' din 10 august 2019, organizează luni ”o comemorare” a victimelor protestelor de acum doi ani.
Ministerul Afacerilor Externe anunță că autoritățile austriece au informat că 99 cetățeni români au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 în orașul Linz.
MAE precizează că Ambasada României la Roma s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în presă referitoare la situația unor cetățeni români aflați în carantină în localitatea Mondragone din regiunea italiană Campania.
Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit datelor comunicate de către autoritățile locale reprezentanților diplomatici români, până acum, 100 de români din localitatea germană Magdeburg au coronavirus.
Institutul Cultural Român din Londra și Ambasada României în Marea Britanie au organizat un eveniment special de celebrare a contribuției extraordinare adusă de comunitatea românească din Marea Britanie în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.
Premierul Ludovic Orban a transmis duminică un mesaj cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni că perioada grea pe care o parcurgem a dovedit din nou că suntem uniți, iar ”sângele apă nu se face”.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.