Viitorul războiului dintre Rusia și Ucraina nu se stabilește doar pe câmpul de luptă. Există și o amenințare îngropată în birouri, mai precis în cele ale Kremlinului.
Svetlana Tihanovskaia, lidera opoziției care a cerut în primăvara lui 2020 plecarea lui Aleksandr Lukașenko, a fost judecată și condamnată în absență la 15 ani de închisoare, pentru înaltă trădare.
Phenianul este supus unor restricții sanitare majore în următoarele zile pentru a preveni „răspândirea unei răceli”, a informat site-ul NK News, preluat de Le Figaro.
Iranul este zguduit de protestele declanșate de moartea, pe 16 septembrie, a lui Mahsa Amini, o tânără kurdă iraniană de 22 de ani, care a decedat după ce a fost arestată de poliția de moravuri pentru încălcarea codului vestimentar al femeilor.
Teheran a anunțat joi închiderea Institutului francez de cercetări în Iran, ca represalii la publicarea unor caricaturi ale liderului suprem iranian, Ali Khamenei, în publicația de satiră Charlie Hebdo.
Decizia lui VladimirPutin de a invada Ucraina demonstrează de ce se întâmplă atât de frecvent ca regimurile autoritare să se încheie printr-un dezastru, notează The Financial Times.
După Ilia Iașin, condamnat vinerea trecută la opt ani și jumătate de închisoare, alți doi oponenți notorii, Vladimir Kara-Murza și Evgheni Roizman, așteaptă judecarea cu acuzații similare.
Premierul Nicolae Ciucă a catalogat joi regimul comunist din România ca fiind unul criminal, care "a aplatizat societatea, a lăsat-o fără elită și intelectualitate".
Potrivit lui Nicolas Gosset, cercetător la Institutul Regal Superior de Apărare, Vladimir Putin devine din ce în ce mai dependent de anumite grupări ultraradicale.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.