Indicele economiei și societății digitale 2022: România confirmă rămânerile în urmă pe aproape toate planurile. În general Uniunea a înregistrat progrese, dar au rămas în urmă competențele digitale, IMM-urile și rețelele 5G.
Noile reguli UE pentru serviciile și piețele digitale, votate azi de PE, stabilesc standarde de responsabilitate fără precedent pentru companiile online, pe o piață care se vrea mai deschisă și mai competitivă.
Cu fonduri europene și din PNRR, ministerul Justiției vrea digitalizarea instanțelor. Dar în câți ani se poate ajunge la o digitalizare pe care să o simtă și cetățenii? În jur de 10, dacă privim spre modelele oferite de Estonia sau Germania.
Cloudul guvernamental, piesa centrală a transformării digitale a României, care va atrage 500 de milioane de euro de la UE, este în faza proiectării și legiferării. Proiectul de reglementare a reușit, în ultimele luni, să agite spiritele.
Comisia Europeană propune reguli pentru identitatea digitală europeană. Printr-o aplicație pe telefon, cetățenii își vor putea dovedi identitatea și vor putea partaja documente electronice din portofelele lor de identitate digitală europeană.
Odată cu accelerarea transformării digitale, impusă de pandemie, a crescut și ritmul apariției amenințărilor cibernetice. Iar tendința pare să fie de durată. Ce se întâmplă, ce face blocul comunitar și ce urmează?
Statele membre (inclusiv România) se angajează să promoveze viitorul digital prin conectivitate, sprijinirea întreprinderilor noi și tehnologiile digitale curate.
Negociatorii din partea PE și a Consiliului au ajuns săptămâna trecută la un acord provizoriu în privința Mecanismului pentru Interconectarea Europei - Connecting Europe Facility, care va finanța proiecte-cheie de transport, energie și digital.
Avansul în știință vine și ca urmare a creșterii puterii de calcul, dar și viața de zi cu zi se transformă datorită tehnologiei. Oamenii trebuie să decidă dacă vor juca un rol activ în transformarea digitală sau vor aștepta pasivi să vadă ce urmează.
Manageri din industrie, retail, distribuție, energie și utilități au discutat miercuri cu specialiști din domeniul transformării digitale despre noile tehnologii și beneficiile acestora.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.