Autoritățile române susțin că din august vor începe să elibereze cărți electronice de identitate. Acestea vor putea stoca semnătura electronică a titularului și vor înlocui cardul de sănătate.
Platformele digitale (marketplace-urile dar și marii jucători din social media) vor fi obligate să declare veniturile obținute de vânzători prin intermediul lor.
Statele membre (inclusiv România) se angajează să promoveze viitorul digital prin conectivitate, sprijinirea întreprinderilor noi și tehnologiile digitale curate.
Comisia Europeană a lansat Consiliul European pentru Inovare, cu un buget de peste 10 miliarde euro până în 2027, în scopul dezvoltării și extinderii inovațiilor.
Președintele Klaus Iohannis a prezentat miercuri proiectele care urmează să fie finanțate prin cele aproximativ 30 de miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Noul program Europa digitală al UE va stimula transformarea digitală prin furnizarea de finanțare pentru implementarea tehnologiilor de vârf în domenii esențiale, cum ar fi inteligența artificială, supercalculul și securitatea cibernetică.
Negociatorii din partea PE și a Consiliului au ajuns săptămâna trecută la un acord provizoriu în privința Mecanismului pentru Interconectarea Europei - Connecting Europe Facility, care va finanța proiecte-cheie de transport, energie și digital.
Comisia a prezentat pe 9 martie un document de viziune pentru o transformare digitală reușită a Europei până în 2030. UE se proiectează suverană din punct de vedere digital într-o lume deschisă și interconectată.
Doar unul din zece români a obținut informații de pe site-urile autorităților publice în 2020, potrivit datelor centralizate de biroul european de statistică Eurostat, publicate cu ocazia Zilei Internaționale a Datelor Deschise (Open Data Day).
Premierul Florin Cîțu a anunțat marți, la dezbaterea „Digitalizarea României, prioritate ZERO", organizată de DC News, că anul acesta se va lansa proiectul e-Facturare.
Dr Marius Geantă, președintele InoMed, vorbește într-un interviu acordat EURACTIV despre șansele slabe ca birocrația să scadă în următorii ani, oportunitățile aduse de pandemie și utilizarea eficientă a banilor pentru a reconstrui sectorul sănătății.
Comisia Europeană a propus astăzi instituirea a 10 noi parteneriate europene între UE, statele membre și/sau sectorul de profil, pentru accelerarea tranziției către o Europă verde și digitală.