Parlamentul European a aprobat miercuri bugetul Uniunii Europene pentru anul viitor, reușind să obțină resurse mai multe pentru protecția mediului, pentru stimularea cercetării, investiții în infrastructură și sprijin pentru tineri.
Conform unui studiu realizat de AmCham în perioada 17 mai - 17 iunie 2019, doar o firmă din 120 vrea să facă o investiție de peste 100 milioane de euro în România în 2019, în timp ce trei firme au decis să-și închidă afacerea.
Consiliul a adoptat joi o Directivă prin care condițiile de muncă din întreaga UE vor deveni mai transparente și previzibile și o altă Directivă privind un echilibru mai bun între viața profesională și cea privată a părinților și îngrijitorilor.
Comisarul UE pentru ocuparea forței de muncă, Marianne Thyssen, a participat vineri la sediul Reprezentanței României la Bruxelles, o dezbatere cu tema ”Pilonul european al drepturilor sociale: un punct de reper pentru viitorul Europei sociale”.
Guvernul grec va prezenta curând o strategie națională pentru digitalizarea agriculturii care a câștigat deja sprijinul fermierilor și al Comisiei Europene, scrie EURACTIV.com.
UE va aloca direct 10 miliarde de euro pentru cercetare în domeniul agricol, dar statele membre vor decide ce tehnologii vor finanța și ce fonduri vor da pentru digitalizare, explică comisarul european Phil Hogan, într-un interviu acordat EURACTIV.
Eurodeputata PSD Claudia Țapardel a povestit, într-un interviu pentru EurActiv, despre activitatea sa în PE, turismul ocupând un loc important între prioritățile sale. În privința României, ea crede că e nevoie de o strategie de promovare.
Statele Unite sunt interesate de reducerea decalajului din domeniul tehnologic față de Uniunea Europeană, pentru că România este un partener strategic al SUA, spune ambasadorul american la București, Hans Klemm.