Comisia Europeană a adoptat miercuri o reformă a normelor actuale ale UE privind comercializarea la distanță a serviciilor financiare de consum. Propunerea urmează să fie discutată de Consiliu și de Parlamentul European.
Statul român vrea să interzică utilizarea în instituții și autorități publice a produselor software și serviciilor de securitate cibernetică din Rusia sau controlate de companii sau persoane din Rusia, potrivit unui proiect de lege.
Comisia Europeană va propune ca serviciile de mesagerie să poată fi scanate pentru a opri răspândirea pornografiei infantile, potrivit unui proiect de propunere obținut de EURACTIV.
Agenția Națională de Integritate (ANI) a lansat „Asistent e-DAI”, un Chatbot dedicat utilizatorilor platformei e-DAI pentru completarea și depunerea declarațiilor de avere și de interese.
Cloudul guvernamental, piesa centrală a transformării digitale a României, care va atrage 500 de milioane de euro de la UE, este în faza proiectării și legiferării. Proiectul de reglementare a reușit, în ultimele luni, să agite spiritele.
Uniunea Europeană, Statele Unite și mai mulți parteneri internaționali au propus o Declarație privind viitorul internetului, care stabilește viziunea și principiile pentru un internet de încredere.
Comisia Europeană a desemnat joi 100 de orașe din UE care vor participa la misiunea UE pentru 100 de orașe inteligente și neutre din punctul de vedere al impactului asupra climei până în 2030, așa-numita misiune „Orașe”.
R. Moldova e un exemplu de perspicacitate și de dorință pe care România va trebui să-l preia cât mai repede atunci când vine vorba despre digitalizare. Viitorul nostru va fi digital sau va fi pierdut, spune vicepreședintele ADR.
Comisia Europeană pare să amâne intenționat numirea unui director executiv permanent al noului său organism de securitate cibernetică, pentru a păstra un control parțial asupra acestuia, au declarat pentru EURACTIV mai multe surse diplomatice UE.
Începe a treia ediție a Innovators for Children, un accelerator de soluții digitale scalabile și de impact, care își propune să le ofere copiilor și adolescenților acces la produse și servicii mai bune.
În România există o aplicație pentru victimele abuzurilor. În curând, va apărea și una pentru profesioniștii din domeniul violenței domestice. Ambele sunt create de ONG-uri.
Dreptul la reparație, un set de norme mult așteptat, ar putea să rezolve atât nevoia consumatorilor de a își înlocui mai rar telefonul și laptopul cât și pe cea a munților de deșeuri electronice.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.