Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, miercuri, că pe data de 14 septembrie vor începe concursurile pentru ocuparea posturilor de directori de unități de învățământ.
Peste 3,5 milioane de vizionări pe YouTube pentru o parodie referitoare la pandemie. Ideea îi aparține directorului unei școli americane care a găsit o modalitate de a ajunge mai ușor la elevi pentru a le arăta cum se pot feri de Sars-CoV-2.
Carmen Elena Zanfir, directoare a Școlii nr 150 din Capitală, a fost reținută de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce primea mită.
Ministerul Educației a numit prin detașare în interesul învățământului 502 directori și directori adjuncți de școli dintre foștii șefi ai unităților care nu au promovat concursul sau nu s-au prezentat la el, scrie News.ro.
După ce ministrul Educației a decis să-i numească temporar în funcția de director de școală pe cei care nu au promovat concursul de anul trecut, Administrația Prezidențială vrea o situație a numirilor prin derogare.
Mircea Dumitru anunță că nu va fi oprit concursul pentru directori, organizat de Ministerul Educației, și a spus că inițiativa din Senat pentru amânarea examenului pare o continuare a unei politici de subordonare a școlilor unor interese de partid.
Secretarul Comisiei pentru învățământ, Dumitru Oprea spune că senatorii PSD au modificat pe ascuns legea educației și arată că el nici nu a semnat modificările, dar semnătura lui apare pe document.
Decizia ministrului Educației de a organiza concurs pentru posturile de directori de școli nu e pe placul PSD. Florin Pâslaru crede că e o încercare de a schimba directorii de școli pe alte criterii decât cele legate de profesionalism.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.