În prima rundă a acțiunii DiscoverEU din cadrul programului Erasmus+, 1.562 de tineri români în vârstă de 18 ani au fost selectați să călătorească în întreaga Europă.
Comisia Europeană a anunțat joi rezultatele ultimei sale runde de înscrieri pentru DiscoverEU: 60.950 de tineri vor primi câte un permis de călătorie gratuit pentru a vizita continentul nostru, dintre care 2.343 de români.
Peste 800 de tineri români în vârstă de 18 ani urmează să primească un permis de călătorie în cadrul celei de-a patra runde a inițiativei DiscoverEU, care a atras în jur de 75.000 de cereri din întreaga Europă.
Comisia Europeană lansează joi o nouă cerere de candidaturi pentru permisele de călătorie DiscoverEU. Toate persoanele cu vârsta de 18 ani din UE își pot depune candidatura până la 16 mai 2019.
Peste 14.500 de tineri cu vârsta de 18 ani au fost selectați pentru a primi un permis de călătorie DiscoverEU. Participanții vor avea posibilitatea de a călători între 15 aprilie și 31 octombrie 2019 pe o perioadă de până la 30 de zile.
Comisia Europeană lansează al doilea concurs DiscoverEU. Începând de joi (ora 12:00 CET), până marți, 11 decembrie (ora 12:00 CET), tinerii în vârstă de 18 ani pot solicita un permis de călătorie pentru a descoperi Europa vara viitoare.
Circa 750 de tineri români cu vârsta de 18 ani, elevi, angajați sau aflați în căutarea unui loc de muncă, vor putea călători gratuit cu trenul pe parcursul acestui an în tot spațiul Uniunii Europene în cadrul Programului "DiscoverEU".
Programul „Discover EU” a fost votat de Parlamentul European printre prioritățile bugetului pentru 2018. În varianta adoptată de europarlamentari, tinerii de 18 ani ar urma să primească un abonament de tren, gratuit, de o lună în Europa.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.