Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară – ACDC a lansat campania de informare și conștientizare „Și la Școală Suntem Toți la Fel!” din cadrul proiectului „Școala pentru toți copiii!”-II.
Companiile de tehnologie au eliminat circa două treimi din conținutul semnalat ca instigator la ură, dar feedbackul oferit utilizatorilor rămâne nesatisfăcător, arată un raport realizat la nivel european.
Comisia Europeană a prezentat marți prima strategie a UE privind combaterea antisemitismului și promovarea vieții evreiești, în contextul creșterii îngrijorătoare a antisemitismului în Europa și în afara granițelor sale.
PMB evocă ”pericolele” la care s-ar putea expune participanții la Bucharest Pride, dacă acesta s-ar desfășura pe Calea Victoriei, acolo unde are loc proiectul ”Străzi deschise”. A aprobat însă un marș al extremei drepte pe această arteră.
Ambasada Marii Britanii în România a marcat joi 165 de ani de la abolirea robiei romilor în Principatele Române și 50 de ani de la adoptarea declarației de la Orpington în Marea Britanie, relatează Agerpres.
Agenția franceză pentru egalitate, Défenseur des droits, a publicat un punct de vedere în 10 puncte care ridică îngrijorări cu privire la controversata prelungire a permisului sanitar COVID-19 și a altor măsuri restrictive.
Cea mai mare parte a infracțiunilor sau atacurilor cauzate de ură nu sunt raportate fiindcă victimele se confruntă cu dificultăți în raportarea lor, nu au încredere în poliție sau cred că oricum nimic nu s-ar schimba dacă le vor raporta.
Membrii Parlamentului European sunt aleși direct de cetățeni pentru a-i reprezenta și, prin urmare, ar trebui să reflecte societatea europeană, dar acest lucru nu se întâmplă, potrivit unui eurodeputat din grupul antirasism al PE.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.