Forțele Rusiei șantajează ucrainenii care locuiesc în teritoriile temporar ocupate, obligându-i să devină donatori de sânge pentru armata rusă, scrie Ukrinform.
Consiliul UE a adoptat luni noi norme menite să îmbunătățească siguranța și calitatea sângelui, țesuturilor și celulelor utilizate în asistența medicală și să faciliteze circulația transfrontalieră a acestor substanțe în UE.
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat marți seară că, de la 1 ianuarie, valoarea tichetelor de care beneficiază donatorii de sânge va crește de patru ori, de la 67 lei la 280.
Urmare a atacurilor teroriste din Israel, Ministerul Sănătății a lansat un apel către medicii și asistentele care vor să se înscrie voluntari pentru tratarea răniților și completarea echipelor medicale, în funcție de eventuale solicitări din Israel.
Arhiepiscopia Târgoviștei anunță că se va ocupa de înmormântarea celor două persoane moarte în urma exloziilor de la stația GPL din Crevedia și va dona câte 5.000 de lei familiilor.
Spitalele din București nu au sânge pentru a trata pacienții răniți în exploziile de la stația GPL din Crevedia, astfel că sâmbătă noaptea Colegiul Medicilor București a făcut apel pentru donare de sânge.
Premierul Nicolae Ciucă s-a dus duminică să doneze sânge la Spitalul Militar Central din București pentru răniții din Ucraina și a mulțumit societății civile pentru mobilizarea uriașă de a ajuta refugiații care fug de război.
Vaccinurile împotriva COVID-19 disponibile în România în acest moment, Pfizer BioNTech și Moderna, permit donarea de sânge imediat după vaccinare, fără o perioadă de așteptare, anunță Ministerul Sănătății printr-un mesaj postat pe Facebook.
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunță că la nivelul instituției va fi creat un centru de transfuzii de sânge și plasmă convalescentă pentru pacienții bolnavi de coronavirus.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.