Înalta Curte de Casație și Justiție începe vineri dezbaterile în cameră preliminară în dosarul "Revoluției", în care fostul președinte Ion Iliescu este acuzat de infracțiuni contra umanității.
Procurorii militari din cadrul Parchetului General au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de fostul președinte Ion Iliescu, în dosarul "Revoluției", informează vineri PÎCCJ.
Fostul președinte Ion Iliescu a fost citat marți la Parchetul General pentru a i se aduce la cunoștință că pe numele lui a fost începută urmărirea penală în dosarul "Revoluției".
Președintele României a transmis vineri ministrului Justiției cererea de urmărire penală față de Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu, în dosarul Revoluției, anunță Administrația Prezidențială.
Fostul premier respinge orice acuzație în dosarul Revoluției, după ce PICCJ a cerut aviz de la președintele României pentru anchetarea sa, a lui Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu.
Procurorii cer aviz de la președintele României și pentru anchetarea lui Gelu Voican Voiculescu. Fostul președinte al României, fostul premier și fostul vice-premier au imunitate pentru faptele comise și poate fi ridicată de Klaus Iohannis.
Președintele Klaus Iohannis susține, într-un mesaj transmis la 28 de ani de la Revoluția din 1989, că românii transmit din stradă un semnal politicienilor care dovedesc în aceste zile că „nu vor să se desprindă de metehnele trecutului”.
Fostul președinte al României s-a prezentat joi la Parchetul General, acolo unde procurorii l-au citat în calitate de martor în dosarul Revoluției din 1989. Cazul a fost redeschis la cererea Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Judecătorii au confirmat redeschiderea anchetelor în dosarele Revoluției române din 1989. Decizia judecătorilor este definitivă, iar procurorii militari trebuie să continue anchetele.
Dosarele Revoluției din '89, clasate la finalul anului trecut, au fost redeschise. Măsura a fost luată de Bogdan Licu, procuror general interimar, care a infirmat soluția dată de procurorii din subordinea sa. „Au fost cercetări incomplete”.
Copiile documentelor cu audierile din comisiile care au cercetat evenimentele din decembrie 1989 sunt clasificate, astfel că reprezentanții Parchetului sunt invitați să le studieze la Parlament.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.