Europa e prinsă la mijloc: consilierul SUA pentru securitate John Bolton și premierul Benjamin Netanyahu consideră că Europa trebuie să facă mai multe presiuni asupra Iranului. În același timp, Iranul dorește ca Europa să salveze acordul nuclear.
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, începe luni o vizită de trei zile în țări din UE, în cursul căreia speră să-i convingă pe europeni - deciși până acum să salveze acordul nuclear cu Iranul - să-și schimbe poziția în această privință.
Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a propus Franței, Marii Britanii și Germaniei condiții dure dacă doresc să salveze acordul nuclear din 2015. Una din ele este promisiunea de a nu declanșa noi discuții privind programul balistic.
Președintele PSD a declarat, într-un interviu pentru The Associated Press, că DNA a mers prea departe, apreciind că România va găsi treptat "o abordare corectă, legală și constituțională" pentru a lupta împotriva corupției.
UE trebuie să salveze ordinea mondială multilaterală, care este pusă sub semnul întrebării de către SUA, consideră președintele francez, Emmanuel Macron, după decizia lui Donald Trump de retragere din acordul nuclear cu Iran.
Președintele francez, Emmanuel Macron, a profitat de discursul său în Congresul SUA pentru a denunțat naționalismul și izolaționismul, relatează BBC Online.
Președintele francez, Emmanuel Macron, este așteptat luni la Washington pentru o vizită de stat, fiind urmat vineri de cancelarul german, Angela Merkel.
Consilierul pe probleme de securitate națională al Casei Albe a declarat că vremea "răbdării strategice" s-a încheiat și a anunțat că Donald Trump va dezvălui curând o nouă strategie menită să sporească "influența" SUA la nivel mondial.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.