Guvernul va reduce unele cheltuieli bugetare pentru salariații din sectorul public, în încercarea de a reduce deficitul din acest an la circa 7% din produsul intern brut, au declarat surse guvernamentale pentru EURACTIV România.
„Avem cât trebuie”, a răspuns ministrul agriculturii, Petre Daea, când a fost întrebat dacă este mulțumit de suma alocată pentru minister în proiectul de buget pentru 2019.
Proiectul de buget pentru acest an este construit pe un produs intern brut de 1.022,5 miliarde de lei, o creștere economică de 5,5%, o rată a inflației de 2,8% și un deficit bugetar estimat la 2,55% din PIB, potrivit proiectului publicat de finanțe.
Deși s-a fript anul acesta cu estimări mult prea optimiste privind creșterea economică, ministrul finanțelor recidivează în planul de buget pentru 2019.
Deficitul bugetar pentru 2018 este estimat aproape de limită, tichetele cadou sau de vacanță nu se acordă. Investițiile publice se vor îndrepta, în principal, spre infrastuctură.
Administrația Trump a propus o creștere de 40,3% a bugetului Pentagonului dedicat apărării țărilor din flancul estic al NATO (România, Bulgaria, Polonia și țările baltice) în fața amenințării crescânde a Rusiei, scrie HotNews.ro.
Premierul Dacian Cioloș a discutat duminică cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel pe tema alocațiilor bugetare pe anul 2016, într-o convorbire telefonică, informează Guvernul.
Apărarea și Serviciul Român de Informații (SRI) vor primi, în 2016, sume mai mari decât prevedea inițial proiectul de buget pentru anul viitor, conform unei noi variante a actului, document obținut de EurActiv.ro.
Majorările salariale aprobate până în prezent, respectiv 25 de procente pentru medici și profesori și zece procente pentru ceilalți bugetari, vor fi acordate într-o singură tranșă, a anunțat, joi, ministrul Finanțelor Publice, Anca Paliu Dragu.
Klaus Iohannis și Dacian Cioloș au discutat, luni, la Cotroceni, despre probleme de actualitate, printre care și bugetul pe 2016. Discuția a avut loc cu puțin timp înainte de ședința informală de Guvern, dedicată proiectului de buget pe anul viitor.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.