De la începerea conflictului din Ucraina, 54 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, informează Ministerul Afacerilor Interne, care adaugă că aceștia beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
Statele membre nu sunt obligate, în temeiul dreptului Uniunii, să acorde o viză umanitară persoanelor care doresc să intre pe teritoriul lor cu intenția de a solicita azil, a decis, marți, Curtea de Justiție a UE.
CEDO a decis că Ungaria trebuie să plătească despăgubiri unor refugiați somalezi, după ce Budapesta i-a expulzat în Serbia în 2011, iar după ce aceștia au revenit pe teritoriul ungar i-a băgat în închisoare.
Germania intenționează să facă tăieri masive la ajutoarele pentru solicitanții de azil, iar celor veniți din "statele sigure” să le refuze dreptul la muncă, potrivit unui proiect de lege obținut de AFP.
Pe fondul crizei refugiaților, Guvernul a aprobat, miercuri, Strategia națională privind imigrația pentru 2015-2018, și a decis deblocarea a peste 6.400 de posturi în MAI, în cazul în care vor apărea presiuni la granițele României.
Coaliția cancelarului Angela Merkel a căzut de acord, în noaptea de duminică spre luni, asupra unui
pachet de 6 miliarde de euro pentru a răspunde crizei refugiaților.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.