De la lupta împotriva sărăciei, accesul la educație, reprezentare politică sau oportunități economice, lumea "abandonează femeile și fetele", informează El Periodico.
La aproape un an de la dispariția Mahsei Amini, bătută până la moarte de poliția moravurilor pentru că nu a purtat corect vălul, în Iran mișcarea de protest continuă să fie activă, în ciuda represiunii dure a regimului.
Mai e un an și se încheie ciclul politic local 2020-2024, iar autoritățile încă n-au reușit să creeze o bază de date publică cu cei peste 46.000 de aleși locali, cum ar fi normal și cum se întâmplă în Moldova sau în Franța, transmite Expert Forum.
Femeile și fetele sunt responsabile pentru aducerea apei în șapte din zece gospodării care nu au rezerve în incintă, potrivit primei analize aprofundate a inegalităților de gen în ceea ce privește apa potabilă, salubritatea și igiena în gospodării.
Al șaselea deces începând din 2021, legat de înăsprirea legii contra avortului în Polonia, a determinat câteva mii de oameni să protesteze pe străzile Varșoviei.
Un sondaj a arătat că numărul cel mai mare de femei-inventator din întreaga lume a fost înregistrat în Cuba. În Europa, Portugalia s-a clasat pe primul loc pentru găzduirea femeilor-inventator.
Ministerul științei, cercetării și tehnologiei și Ministerul educației naționale din Iran au avertizat că elevele care nu poartă vălul în conformitate cu regulile islamice nu vor mai putea urma cursuri în școli.
Pentru cea de-a 44-a aniversare a Revoluției la 11 februarie, liderul suprem, ayatollahul Ali Kamenei, a anunțat o amnistie pentru "zeci de mii" de protestatari arestați în ultimele 178 de zile de la începutul protestului antiguvernamental.
De Ziua Internațională a Femeii, fundația World Vision România atrage atenția asupra faptului că în școli, fie că vorbim de cadre didactice sau de elevi, există supraviețuitori și supraviețuitoare ale abuzurilor sexuale.
Faptul că femeile nu sunt reprezentate așa cum ar trebui în parlamentele și guvernele naționale, inclusiv în România, nu este benefic pentru democrație, afirmă, într-un interviu pentru AGERPRES, comisara europeană pentru egalitate, Helena Dalli.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.