Iranul este zguduit de protestele declanșate de moartea, pe 16 septembrie, a lui Mahsa Amini, o tânără kurdă iraniană de 22 de ani, care a decedat după ce a fost arestată de poliția de moravuri pentru încălcarea codului vestimentar al femeilor.
Înaltul oficial al Națiunilor Unite la Kabul, Ramiz Alakbarov, s-a întâlnit cu un ministru al Guvernului taliban, Qari Din Mohammed Hanif, în urma deciziei conducătorilor țării de a interzice femeilor să lucreze pentru organizații neguvernamentale.
Iranul a ordonat ca avionul în care se aflau soția și fiul fostului fotbalist și antrenor Ali Daei să aterizeze. Daei și-a exprimat sprijinul pentru proteste.
"Nu mai angajați femei!". Din acest moment, organizațiile neguvernamentale naționale și străine din Afganistan vor putea avea doar angajați bărbați, după cel mai recent ordin din partea Guvernului taliban.
Sora liderului suprem al Republicii Islamice Iran a denunțat un regim "despotic” și și-a exprimat sprijinul pentru mișcarea de contestație declanșată în urmă cu trei luni de moartea tinerei Mahsa Amini.
Protestul tăcut al jucătorilor din Iran în Qatar a fost un sprijin puternic pentru mii de manifestanți, în special femei, care se ridică împotriva regimului.
Președintele Klaus Iohannis a vorbit marți despre importanța femeilor în funcții de conducere, dar și despre faptul că România rămâne codașă la acest capitol.
Miercuri seara s-au încheiat cele 40 de zile de doliu după moartea tinerei kurde iraniene Mahsa Amini. Marți, studenții au manifestat în mai multe universități din Iran, iar tensiunea rămâne ridicată în țară.
Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, propune un referendum privind o schimbare constituțională pentru a garanta dreptul de a purta văl în funcția publică, în școli și universități.
Parlamentul European a condamnat astăzi moartea Mahsei Amini în Iran și a solicitat sancțiuni UE împotriva ucigașilor săi și a celor implicați în înăbușirea protestelor de stradă care au urmat.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.