O echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului apărării naționale și Ministerului sănătății a plecat joi în Republica Moldova pentru a ajuta echipele medicale din țara vecină în lupta împotriva COVID-19.
Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, a răspuns, în cadrul unei videoconferințe, întrebărilor medicilor cu privire la acordarea stimulentelor financiare pentru medici și la cele referitoare la achiziționarea echipamentelor de protecție.
Ungaria a donat Republicii Moldova 100 de mii de măști medicale și 5.000 de echipamente de protecție. Lotul a fost adus la Chișinău de o delegație condusă de ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, relatează Agora.md.
Ministrul de Externe al Ungariei, Szijjártó Péter, îl critică într-o postare pe Facebook pe ambasadorul României la Budapesta, Marius Lazurca: „Este șocantă isteria mincinoasă evidentă a ambasadorului român”.
O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române a decolat sâmbătă dimineață de la Baza 90 Aeriană Otopeni către Milano pentru a transporta în Italia 90.000 de măști de protecție tip FFP 2.
Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri că elevii și studenții vor primi măști când va reîncepe școala, dar a declarat că încă nu s-a luat o decizie cu privire la cine le va cumpăra.
Guvernul va căuta soluții pentru ca persoanele vulnerabile, care sunt sub incidența legii privind venitul minim garantat, să poată beneficia de măști în mod gratuit, a anunțat joi prim-ministrul Ludovic Orban.
Doar 12,81% dintre angajații din sistemul sanitar spun că unitatea pentru care lucrează are suficiente echipamente de protecție, potrivit unui sondaj realizat de Federația Solidaritatea Sanitară.
Aproximativ 45 tone de echipamente, constând în 100.000 de combinezoane de protecție, vor fi aduse în țară, în perioada 13-17 aprilie, cu aeronave ale Forțelor Aeriene Române, ce vor executa zboruri zilnice pe ruta București-Frankfurt și retur.
Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că e foarte importantă respectarea cu strictețe a regulilor de echipare și de dezechipare, așa încât să nu existe contaminare pentru cei care intră în contact cu bolnavi de COVID-19.
MApN a solicitat desfășurarea unei noi misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a încă aproximativ 45 de tone de echipamente de protecție medicală de la Seul la București.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.