Liderul PSD, Marcel Ciolacu, care se pregătește să preia conducerea Guvernului în luna mai, a declarat miercuri că tot atunci va explica "în detaliu" măsurile economice.
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de joi că, potrivit datelor Comisiei Naționale de Prognoză, că produsul intern brut (PIB) al României a crescut cu aproape 50 de miliarde de euro în anul 2022, adică 4,9%.
Creșterea comerțului internațional ar urma să fie mai lentă decât cea a economiei mondiale în următorii 10 ani. Consecințele pandemiei, războiul din Ucraina și intensificarea conflictelor geopolitice vor transforma relațiile economice dintre puteri.
Aplicarea strictă a politicii "zero Covid" și criza care durează în sectorul imobiliar au tras în jos economia chineză anul trecut, cifra acesteia urmând a fi anunțată marți.
Rata anuală a inflației a scăzut la 16,4% în luna decembrie 2022, de la 16,8% în noiembrie, pe fondul scumpirii produselor alimentare cu 22,05%, mărfurilor nealimentare cu 14,95% și a serviciilor cu 9,78%, potrivit datelor INS, citate de Agerpres.
În fiecare săptămână, "Courrier International" își explică alegerile editoriale. În acest număr, la aproape șapte ani după referendum, revenim asupra confuziei generale din Regat, în situația în care țara este într-o criză economică fără sfârșit.
Economia României ar urma să depășească în acest an economiile statelor vecine care stagnează, ajutată de fondurile UE, o monedă stabilă și de investițiile străine, stimulate în parte și de relocarea activităților din Rusia și Ucraina.
Câteva scrutine electorale pentru parlament și președinție în întreaga lume anul acesta, precum și desfășurarea deja în 2023 a unei lungi campanii electorale pentru funcția de președinte al SUA s-ar putea dovedi a fi foarte importante pentru Europa.
Premierul Nicolae Ciucă citează date ale Băncii Naționale și susține că investițiile străine directe au ajuns la un nivel record pentru primele zece luni ale acestui an.
Premierul Nicolae Ciucă a tras linie la finalul unui an de guvernare și susține că Executivul a reușit să mențină "stabilitatea și echilibrul la nivelul economiei și societății".
Competiția înverșunată care se profilează pentru aprovizionarea cu gaz natural lichefiat (GNL) între Europa și Asia riscă să provoace prețuri de achiziție foarte ridicate pentru a obține contracte, chiar penurii.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.