„Captura Statului explicată pentru copii prin animații” este un proiect dedicat elevilor de gimnaziu din mediul rural care vizează predarea educației juridice prin animații video și dezbateri cu experți în domeniu.
„Cetățenia activă contra statului capturat. Ghid pentru profesori - 10 lecții de educație civică și juridică pentru gimnaziu" e o colecție de povești și principii, explicate pe înțelesul elevilor, și realizat pentru profesorii de gimnaziu.
Pe 8 noiembrie 2018, EURACTIV România a organizat cea de-a șaptea vizită în școlile din mediul rural, din cadrul proiectului pe tema educației juridice.
Pe 7 noiembrie 2018, EURACTIV România a organizat cea de-a șasea vizită în școlile din mediul rural, din cadrul proiectului pe tema educației juridice.
Pe 7 noiembrie 2018, EURACTIV România a organizat cea de-a cincea vizită în școlile din mediul rural, din cadrul proiectului pe tema educației juridice.
Pe 31 octombrie 2018, EURACTIV România a organizat cea de-a patra vizită în școlile din mediul rural, din cadrul proiectului pe tema educației juridice.
Pe 30 octombrie 2018, la Școala Gimnazială Dragomirești, din județul Dâmbovița, EURACTIV România a organizat cea de-a treia vizită din cadrul proiectului pe tema educației juridice.
Pe data de 29 octombrie 2018, la Școala cu clasele I-VIII, din Corbii Mari (Dâmbovița), a fost organizată cea de-a doua vizită din cadrul proiectului pe tema educației juridice.
Pe 26 octombrie 2018, EURACTIV România a organizat prima vizită în școlile din mediul rural, în cadrul proiectului de educație juridică, prin animații și dezbateri cu experți în domeniu.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.