Olimpiada internațională de istorie este un eveniment prestigios la care toți părinții își doresc să-și vadă copiii. Din păcate însă, anul acesta se pare că foarte mulți copii buni nu vor avea șansa să treacă de faza pe ținut.
De ce e important ca un copil să înțeleagă concepte complexe precum statul de drept, egalitatea în fața legii, independența justiției sau captura statului? Expertul anticorupție, Laura Ștefan, răspunde într-un interviu EURACTIV.ro.
Judecător și fost membru CSM, cu peste 20 de ani de experiență în domeniu, Alexandru Șerban ne explică importanța respectării legii și implicarea civică.
Judecătorul Mihai Ghica ne-a acordat un interviu în care spune cât de greu se corectează mentalitățile și cum îi învățăm pe copii concepte juridice complexe, transpuse într-un limbaj adecvat vârstei.
În Ținutul Distracției, ca în orice alte ținuturi, nu ai voie să traversezi strada atunci când semaforul arată culoarea roșu. Numai că acest „nu ai voie” e doar pentru unii.
15 ani s-au scurs de la aventurile noastre cu Rulo. Astăzi, roboțelul nostru a crescut și este un profesor de istorie renumit. Locuiește tot în Orășelul Mecanic, dar vizitează des Trambulina pentru a ține cursuri studenților de acolo.
Olimpiada se aproprie repede și au apărut vești că Ținutul ar urma să angajeze profesori renumiți din toată lumea să facă meditații cu toți participanții. Se pare că anul acesta se pune accentul pe pregătire și încurajarea performanței.
Ținutul Distracției se pregătește pentru o sesiune foarte mare de angajări. De mulți ani, nimeni nu a mai fost angajat și anul acesta sunt multe poziții libere. Părinții lui Rulo ar vrea să aplice și ei pentru două posturi la biroul Ținutului.
Rulo și prietenii săi și-ar dori să aibă acces la un complex sportiv de antrenament, cum există în alte părți, în care să aibă teren de fotbal și teren de tenis, dar Ținutul lor nu are încă un astfel de spațiu.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.