În cea de-a treia parte a interviului acordat EURACTIV România, Ciprian Teleman răspunde întrebărilor legate de locul codaș ocupat de România în indexul european al digitalizării.
Cu toate măsurile luate pentru atenuarea impactului pandemiei de COVID-19, există riscul accentuării ingealităților în domeniul educației, cu un impact deosebit asupra elevilor din medii defavorizate, inclusiv a celor de etnie romă.
Apelul de proiecte pentru finanțarea tabletelor pentru elevi și studenți s-a deschis luni, anunță Ministerul Fondurilor Europene. În total, 150 de milioane de euro sunt disponibile pentru desfășurarea activității didactice în mediul online.
Eurodeputații au solicitat eliminarea decalajului digital în Europa, având în vedere exacerbarea inegalităților care au cauzat dificultăți în accesul la educația școlară, mai ales de la debutul pandemiei de COVID-19.
În condițiile în care peste 20% dintre unitățile școlare din România și-au modificat scenariul inițial în care au început noul an școlar, 28% dintre copii nu dețin toate resursele materiale necesare învățământului online.
Comisia a adoptat o revizuire a programului anual de lucru al Erasmus+ 2020, în urma căreia s-au alocat alte 200 de milioane de euro pentru a stimula educația și formarea digitală și pentru a promova dezvoltarea competențelor și prin arte.
Comisia Europeană a lansat miercuri o nouă versiune a SELFIE, un instrument care ajută școlile să valorifice la maximum tehnologiile digitale pentru predare și învățare.
Ministrul educației spune că sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din toamnă. Vor fi luate în calcul toate scenariile, inclusiv cel al învățământului desfășurat exclusiv în online.
Din cauza pandemiei de COVID-19, numeroase școli și universități au fost închise, sute de mii de elevi și studenți trecând la învățarea online. UE caută să valorifice aceste experiențe.
Ministerul Educației și Cercetării a emis ordinul de ministru care include instrucțiuni și măsuri specifice pentru desfășurarea procesului de învățare on-line din învățământul preuniversitar.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.