În 2023, România se clasează pe ultimul loc în ceea ce privește Indicele Egalității de Gen în Uniunea Europeană, cu un scor de 56.1 din 100, fiind cu 14.1 puncte sub media UE.
În familiile europene, egalitatea de gen este încă un concept îndepărtat, relevă un sondaj recent citat de Euronews. România se numără printre țările în care egalitatea de gen a regresat.
Guvernul japonez se feminizează. Premierul Fumio Kishida a efectuat o vastă remaniere ministerială miercuri, cu schimbări, în special la Afaceri Externe și Apărare, și o creștere semnificativă a numărului de femei în Guvernul său.
Mai e un an și se încheie ciclul politic local 2020-2024, iar autoritățile încă n-au reușit să creeze o bază de date publică cu cei peste 46.000 de aleși locali, cum ar fi normal și cum se întâmplă în Moldova sau în Franța, transmite Expert Forum.
Ministrul educației al României, Ligia Deca și ministrul educației Naționale și tineretului din Franța, Pap Ndiaye, s-au întâlnit joi, la București, cu ocazia ședinței Biroului intersesiunii CONFEMEN.
''Un război tăcut împotriva femeilor''. Așa a fost definit fenomenul feminicidului de Institutul Mediteranean de Jurnalism de Investigație (MIIR) din Atena.
„Egalitatea de gen este din ce în ce mai îndepărtată: dacă lucrurile nu se schimbă, mai avem devoie de alți 300 de ani”, a avertizat secretarul Națiunilor Unite, Antonio Guterres, în timpul Adunării Generale în vederea Zilei Internaționale a Femeii.
Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că “școala are un rol esențial în combaterea violenței de orice tip, a discriminării și a egalității de gen.”
Camera Deputaților și Senatul au adoptat luni, într-o ședință marcată din nou de urlete, o declarație privind consolidarea egalității de șanse în România.
Eurodeputații solicită Uniunii și statelor sale membre să propună măsuri concrete pentru a susține drepturile femeilor și a reduce inegalitățile de gen în Uniunea Europeană.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.