Guvernul japonez se feminizează. Premierul Fumio Kishida a efectuat o vastă remaniere ministerială miercuri, cu schimbări, în special la Afaceri Externe și Apărare, și o creștere semnificativă a numărului de femei în Guvernul său.
Noua legislație va cere companiilor din Uniune să divulge angajaților informații utile pentru a compara salarii și a expune diferențe de remunerare între femei și bărbați.
''Un război tăcut împotriva femeilor''. Așa a fost definit fenomenul feminicidului de Institutul Mediteranean de Jurnalism de Investigație (MIIR) din Atena.
„Egalitatea de gen este din ce în ce mai îndepărtată: dacă lucrurile nu se schimbă, mai avem devoie de alți 300 de ani”, a avertizat secretarul Națiunilor Unite, Antonio Guterres, în timpul Adunării Generale în vederea Zilei Internaționale a Femeii.
Până la sfârșitul lunii iunie 2026, toate marile companii din Uniune cotate la bursă vor trebui să ia măsuri pentru a crește prezența femeilor în posturi de conducere.
Președintele Klaus Iohannis a vorbit marți despre importanța femeilor în funcții de conducere, dar și despre faptul că România rămâne codașă la acest capitol.
8 martie 2022 le găsește pe femei angrenate în diverse lupte, fie pe front, fie oferind ajutor umanitar, fie încercând să reduce inegalitățile pe piața muncii.
Parlamentul de la Atena a ales-o miercuri pe Ekaterini Sakellaropoulou în funcția de președinte al țării, cu o majoritate de voturi. Fosta judecătoare e prima femeie care ocupă această funcție.
Astăzi intră în vigoare Directiva UE privind echilibrul între viața personală și viața privată, care prevede noi drepturi pentru părinți și îngrijitori.
Femeile din Uniunea Europeană primesc pensii cu aproximativ 40% mai mici decât bărbații. Europarlamentarii votează săptămâna aceasta propunerile de reducere a acestui decalaj.
Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, că în România mai sunt de făcut pași concreți până când egalitatea de gen va deveni un lucru natural, care să vină din educație și din mentalitate.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.