Modelul energetic european a dovedit încă o dată că nu funcționează corespunzător - Grecia, Bulgaria, România, Ungaria și alte țări se pregătesc să solicite crearea unui mecanism permanent pentru detensionarea prețurilor, potrivit protothema.gr.
Grecia, România și Bulgaria și-au unit forțele pentru a aborda creșterea prețurilor la energie electrică în Europa de Sud-Est, potrivit ministrului grec al Energiei, Theodoros Skylakakis, informează news.az.
Din nefericire, decidenții din România nu au fost oameni cu viziune în dezvoltarea acestui sector, fiind doar politruci cu interese, acuză Asociația Prosumatorilor și a Comunităților de Energie (APCE).
Asociația bulgară pentru Hoteluri și Restaurante a anunțat că este pregătită pentru o grevă din cauza creșterii prețurilor la energie electrică pentru mediul de afaceri, în ultima lună, potrivit dnvnik.bg.
Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind posibile trucări ale unor licitații publice organizate de unele autorități/entități contractante pentru atribuirea contractelor de servicii de citire a contoarelor de energie electrică.
Ucraina planifică luni importuri record de electricitate din cinci țări europene, după ce a raportat daune semnificative la infrastructura energetică din cauza atacurilor rusești, a declarat Ministerul Energiei.
Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze și energie electrică, iar față de prețul maxim prevăzut de plafon, prețurile facturate sunt cu până la 25% mai mici, iar cele la electricitate cu 15%.
Rolul de lider al companiei elene de electricitate PPC în tranziția energetică a Greciei și a regiunii extinse a Europei de Sud-Est a fost evidențiat de președintele și directorul executiv al grupului, Giorgos Stassis.
Până la data de 6 martie, Ministerul Agriculturii, prin Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, a plătit integral sumele solicitate pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrică aferentă campaniei de irigații din anul 2023.
Guvernul ungar va contribui cu cinci miliarde de forinți. Secretarul de stat pentru afaceri externe, Levente Magyar, speră că Ungaria va fi al doilea mare producător de baterii după China, informează Nepszava.
Sectorul de reciclare a bateriilor pentru mașinile electrice din Uniunea Europeană va avea nevoie de investiții de 9 miliarde euro pentru extinderea capacităților până în 2035.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.