Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că doar 18% dintre școlile din România au cabinete medicale, dar nu toate au și personal care să testeze antigen elevii suspecți din COVID-19.
Guvernul olandez alocă 8,5 miliarde de euro în plus pentru a-i ajuta pe copii, elevi și studenți să recupereze lecțiile pierdute după ce școlilor vor reveni la normal.
Președintele Klaus Iohannis vrea ca educația din România să facă pasul spre secolul XXI. Astfel, planurile enunțate de acesta sunt mărețe, printre ele fiind școlile verzi sau tinerii care ies din clase și ajung să aibă meserii bune și bănoase
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seara că nu se elimină transportul gratuit pentru elevi, existând anumite discuții la Ministerul Transporturilor în ceea ce privește accesul gratuit al studenților la călătoriile pe calea ferată.
Ministerele Educației și Sănătății au publicat modelul formularului de exprimare a consimțământului părinților pentru testarea antigen rapidă a unui copil, în condițiile în care prezintă simptome COVID-19, informează Agerpres.
Ministerul Sănătății a publicat formularul pe care părinții trebuie să îl completeze de luni pentru a-și da acordul ca elevii să poată fi testați de COVID-19 la școală, în cazul în care prezintă simptome ale infecției.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, si ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susțin vineri, de la ora 12:00, o conferință de presă despre regulile privind reluarea cursurilor școlare în sistem fizic.
Premierul Florin Cîțu a anunțat că marți, împreună cu președintele Klaus Iohannis, va fi luată decizia cu privire modul de desfășurare a cursurilor școlare începând din 8 februarie.
Un sondaj realizat de IRES, în parteneriat cu Fundația Viață și Lumină și Asociația Mame pentru Mame, arată că majoritatea părinților își doresc revenirea copiilor la școală, dar nu în orice condiții.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.