Curtea de Apel București a respins vineri, ca neîntemeiată, contestația depusă de Liviu Dragnea la executarea pedepsei la care a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
Camera Deputaților a adoptat miercuri, în unanimitate, un proiect de lege care prevede că nu beneficiază de liberare condiționată condamnații care execută pedepse pentru omor, viol, corupere sexuală a minorilor sau tâlhărie calificată.
Tribunalul București a respins marți, ca nefondată, o nouă cerere a fostului președinte al PSD Liviu Dragnea prin care a solicitat să fie eliberat din închisoare, pe motiv că este deținut ilegal. Decizia nu este definitivă.
Tudorel Toader a dezvăluit că la Ministerul Justiției se pregătește o ordonanță de urgență pentru se putea redeschide dosarele celor care au sentimentul că au fost condamnați în baza „protocoalelor secrete” și a „interceptărilor nelegale”.
Declarațiile omului de afaceri Gigi Becali că s-ar fi plimbat cu șareta și ar fi jucat table cu șefa Penitenciarului Jilava în perioada în care a fost încarcerat, dar și faptul că ar fi intervenit la aceasta în favoarea vărului său vor fi anchetate.
Tribunalul Vaslui a decis luni definitiv eliberarea condiționată a fostului ministru al Transporturilor, care a executat 3 ani și șase luni de închisoare. Prejudiciul din dosarul „Transformatorul” a rămas nerecuperat.
Fratele fostului președinte al României a primit un răspuns favorabil la cererea sa de eliberare condiționată. Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă, însă.
IPS Teodosie, va fi audiat de procurori în dosarul în care se investighează modul în caare au fost redactate „lucrările științifice” pe baza cărora George Becali a fost eliberat mai repede din penitenciar. Ieri a fost audiat Mitropolitul Ardealului.
Ioan Niculae vrea să renunțe la câștigul pe care i l-ar aduce cărțile scrise în pușcărie, iar Giovanni Becali mai rămâne închis. Acestea ar putea fi primele urmări ale anunțului DNA despre deschiderea unei anchete împotriva scriitorilor de pușcărie.
Istoricul Cătălin Parfene cere Administrației Naționale a Penitenciarului să facă publică o lucrare științifică semnată de George Copos, pe care acesta ar fi scris-o în perioada detenției. Istoricul are suspiciuni de plagiat, întrucât
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.