''Un război tăcut împotriva femeilor''. Așa a fost definit fenomenul feminicidului de Institutul Mediteranean de Jurnalism de Investigație (MIIR) din Atena.
Comisia Europeană și Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate au prezentat miercuri planuri ambițioase de promovare a egalității de gen și a emancipării femeilor prin toate acțiunile externe ale Uniunii Europene.
Anne Soupa, de profesie teolog, a decis să-și depună candidatura pentru postul de Arhiepiscop de Lyon, rămas vacant după plecarea cardinalului Philippe Barbarin, relatează presa franceză.
Comisia Europeană și-a prezentat joi strategia privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați în Europa. Cu toate că UE este lider mondial în domeniul egalității de gen, violența bazată pe gen și stereotipurile persistă.
Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, că în România mai sunt de făcut pași concreți până când egalitatea de gen va deveni un lucru natural, care să vină din educație și din mentalitate.
Femeile din UE obțin salarii și pensii mai mici și sunt slab reprezentate în poziții politice și economice, precum și în funcții de conducere, deși Europa este unul dintre liderii mondiali în privința egalității de gen și drepturile femeilor.
Americanii au fost la un pas de a avea o femeie președinte. În România, promovarea femeilor în politică este un proces anevoios, partidele încălcându-și adesea promisiunile. De partea cealaltă, există femei care cred că locul lor nu e în politică.
Organizația Națiunilor Unite (ONU) a desemnat-o, vineri, pe super-eroina Wonder Woman (Femeia Fantastică) ambasadoare onorifică pentru emanciparea femeilor și a fetelor, în ciuda criticilor stârnite de această inițiativă, transmite Reuters.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.