Lumea trebuie să se adapteze pentru un viitor fără combustibili fosili, iar costurile tranziției vor fi cu atât mai mari cu cât tranzaiția începe mai târziu, a spus vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans la ZF Power Summit.
România este vizată de trei proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor în domeniul stabilității financiare, respectiv cel al energiei și climei, a anunțat joi Comisia Europeană.
Adina Vălean este unul dintre cei trei comisari europeni care au avut în trecut relații cu industria combustibililor fosili, potrivit unui ONG care a cercetat legăturile membrilor Comisiei care promovează un paact ecologic european.
Cu conturile blocate din cauza unor datorii foarte ridicate, Primăria Municipiului București vrea preluarea producătorului de energie ELCEN pentru a rezolva problemele cu apa caldă și căldura din Capitală.
România a produs mai puțină energie electrică în primele nouă luni, în contextul în care activitatea economică a fost afectată de pandemia de COVID-19, iar consumul de electricitate a scăzut, de asemenea.
România a produs cu peste 10% mai puțină energie electrică în primele șapte luni ale anului, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică.
Europa trebuie să-și transforme sistemele energetice pentru a-și îndeplini obiectivul de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2050.
Prețul gazelor pentru populație ar trebui să scadă cu 10-15% după liberalizarea pieței la 1 iulie, altfel Guvernul va interveni, a spus ministrul economiei, Virgil Popescu.
Ministrul energiei spune că, după renunțarea la colaborarea cu compania chineză CGN, reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă ar trebui realizate în parteneriat cu firme din state UE sau NATO.
Ministerul Economiei cere Nuclearelectrica să oprească demersurile privind construcția a două noi reactoare la centrala nucleară de la Cernavodă în parteneriat cu China General Nuclear Power.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.