Planurile de ecologizare a energiei și economiei în Uniunea Europeană ale componenței anterioare a Comisiei Europene, anunțate în 2019 au suferit de atunci până acum o serie de modificări în sensul unor obiective mai ambițioase.
„Cel mai mare plan al secolului”, așa numesc mulți ambițiile țărilor membre UE din Europa de Est de a dezvolta o nouă serie de reactoare pentru a produce energie nucleară în măsură să acopere o parte din nevoile lor energetice.
Din nefericire, decidenții din România nu au fost oameni cu viziune în dezvoltarea acestui sector, fiind doar politruci cu interese, acuză Asociația Prosumatorilor și a Comunităților de Energie (APCE).
Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) semnează marți cu compania americană SAGE Geosystems un memorandum privind exploatarea energiei geotermale din nordul Capitalei.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că a trimis Parlamentului spre reexaminare legea care introduce obligația prosumatorilor de a asigura producerea și stocarea de energie.
Cu o mare întârziere, Bulgaria înregistrează progrese în două dintre cele mai mari scheme din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), anunță sega.bg.
Războiul din Ucraina a scos la lumină problema independenței energetice a Europei. Oare depozitele din România ar putea constitui soluția corectă?, se întreabă jurnaliștii Frankfurter Rundschau.
Până de curând, era îndoielnic dacă din partea Chinei exista un interes privind încheierea rapidă a războiului din Ucraina. Cu toate acestea, fragilitatea rusă îl determină pe Putin să-și reitereze disponibilitatea pentru un acord de pace în Ucraina.
Înfloritoarea relație a Ungariei cu China, atât de evidentă în cursul trimfătoarei vizite de două zile la Budapesta a președintelui chinez Xi Jinping, lansează un mare semnal de alarmă.
Premierului grec Kyriakos Mitsotaki și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan s-au întâlnit luni pentru a încerca să lase în urmă decenii de dispute. Este a patra oară când liderii se întâlnesc în ultimele 12 luni, relatează France24.
Parlamentul European și-a dat acordul ca Uniunea Europeană să părăsească Tratatul Cartei Energiei, un acord internațional care protejează investițiile în energie.
Formațiunea extremistă AUR a depus marți solicitarea pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 20-24 ianuarie, scopul fiind începerea procedurii de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.
Experții în securitate cibernetică invitați în cadrul webinarului “Riscurile Cibernetice: de la amenințare, la soluții”, care a avut loc miercuri, estimează atacurile cibernetice care au loc zilnic la o valoare de 8,44 trilioane de dolari.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.