Proiectul introducerii în „taxonomia verde” a UE a gazului și energiei nucleare a primit avizul tacit al statelor membre, dar eurodeputații vor încerca miercuri să-l blocheze în cadrul votului din plenul Parlamentului European de la Strasbourg
Banca Europeană de Investiții a transferat miercuri aproximativ 1,4 miliarde de euro din Fondul pentru Modernizare pentru finanțarea proiectelor strategice în sectorul energetic din România, a anunțat ministrul energiei, Virgil Popescu.
Comisia Europeană a anunțat rezultatele cererii de propuneri pentru rețelele doctorale lansate în 2021 în cadrul acțiunilor Marie Skłodowska-Curie (MSCA).
Ministerul Energiei a lansat un apel de proiecte de producție de energie din surse regenerabile, cu un buget de 457,7 milioane de euro, pentru care se pot depune aplicații până la finalul lunii mai.
România poate beneficia, până în 2030, de oportunități de finanțare de 16 miliarde de euro pentru dezvoltarea sectorului energetic către emisii mai reduse, potrivit Guvernului.
Statele membre pot injecta mai mulți bani în proiecte de energie verde, însă e greu de crezut că UE va mai aproba noi măsuri de sprijin pentru proiectele cu combustibili fosili, potrivit noilor reguli prezentate de Comisia Europeană.
România primește de la UE aproape 23 milioane de euro din Fondul pentru modernizare pentru Linia Electrică Aeriană (LEA) 400 kV Constanța Nord-Medgidia Sud.
România nu s-a angajat prin PNRR să interzică încălzirea cu lemne a locuințelor, ci să definească mai clar regimul de utilizare a biomasei ca resursă energetică, a declarat, într-un interviu acordat EURACTIV, ministrul Energiei, Virgil Popescu.
România are nevoie urgentă de noi capacități de producție de energie verde, dar legiuitorii au ales să supraimpoziteze chiar energia regenerabilă, ceea ce ar putea duce la falimente ale unor producători, avertizează industria.
Ministerul Energiei a transmis marți la Banca Europeană de Investiții primele aplicații pentru finanțarea din bugetul Fondului pentru Modernizare a nouă proiecte strategice în sectorul energetic, cu un cost de investiție de peste 693 milioane euro.
România promite în PNRR că va elimina cărbunele din mixul energetic până în 2032. Un plan în acest sens, și măsuri de sprijin pentru comunitățile miniere, vor fi pregătite până în a doua jumătate a anului viitor.
O cercetare sociologică din cadrul proiectului “România Durabilă” arată modul în care opinia publică se raportează la sursele de energie verde și cum evaluează accesul la servicii energetice.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.
Ieri, când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage.