Europa trebuie să-și transforme sistemele energetice pentru a-și îndeplini obiectivul de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2050.
Pandemia de COVID-19 a produs cel mai mare șoc economic și social din ultimele generații. Pe măsură ce găsim răspunsul la criza sanitară, trebuie să ne angajăm la efortul imens de a reconstrui economiile și a repara daunele enorme.
Pactul ecologic european (Green Deal) „va crea, cu siguranță, tensiuni” în interiorul UE, care ar putea determina „două sau trei state” să părăsească Uniunea, avertizează fostul președinte român Traian Băsescu, într-un interviu acordat EURACTIV.com.
România vrea ca 30,7% din energia consumată în 2030 să provină din surse regenerabile, dar riscă să dezamăgească autoritățile de la Bruxelles cu acest obiectiv puțin ambițios.
Polonia, Germania și România vor primi cei mai mulți bani europeni din Mecanismul pentru o tranziție justă, ce are drept rol ajutarea statelor membre UE să investească pentru reducerea emisiilor.
Românii privesc cu optimism progresele țării în tranziția către utilizarea energiei din surse regenerabile și consideră că deja s-a parcurs aproape jumătate din acest drum, se arată într-un sondaj realizat de E.ON și Kantar EMNID în 10 țări
Slovacia, Polonia și Cehia susțin că Europa va putea să reducă emisiile de carbon din transport cu ajutorul biocombustibililor curați, a căror producție va contribui și la dezvoltarea zonei rurale.
România și-a propus să asigure mai puțin de 28% din consumul de energie al anului 2030 din surse regenerabile, un obiectiv mult sub potențialul național, consideră producătorii de energie verde.
Înainte de prezentarea propunerii privind bugetul post-2020, miniștrii de resort au discutat joi cu comisarul pentru Politici Regionale, Corina Crețu, în cadrul Consiliului pentru Afaceri Generale, despre viitorul politicii de coeziune.
Parlamentul European a votat un proiect care prevede că 35% din consumul de energie în Europa în 2030 trebuie să fie din surse regenerabile. Fiecare stat membru va avea o țintă de la care se va putea abate cu maximum 10%, în anumite condiții.
Energia din surse regenerabile a asigurat anul trecut 42,29% din producția națională de electricitate, se arată într-un raport al ANRE privind piața de energie electrică în 2016.
România are un sistem energetic îmbătrânit, poluant și ineficient. De aceea, în următorii ani, energia regenerabilă va asigura 60% din necesarul energetic. În realitate, doar 1% dintre români folosesc energia solară pentru încălzirea locuințelor.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.