Ministerul Energiei a transmis marți la Banca Europeană de Investiții primele aplicații pentru finanțarea din bugetul Fondului pentru Modernizare a nouă proiecte strategice în sectorul energetic, cu un cost de investiție de peste 693 milioane euro.
România promite în PNRR că va elimina cărbunele din mixul energetic până în 2032. Un plan în acest sens, și măsuri de sprijin pentru comunitățile miniere, vor fi pregătite până în a doua jumătate a anului viitor.
O cercetare sociologică din cadrul proiectului “România Durabilă” arată modul în care opinia publică se raportează la sursele de energie verde și cum evaluează accesul la servicii energetice.
Lumea trebuie să se adapteze pentru un viitor fără combustibili fosili, iar costurile tranziției vor fi cu atât mai mari cu cât tranzaiția începe mai târziu, a spus vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans la ZF Power Summit.
Comisia Europeană a prezentat astăzi Strategia UE privind energia din surse regenerabile offshore, pentru a contribui la atingerea, până în 2050, a obiectivului neutralității climatice vizat de UE.
Comisia Europeană a lansat o consultare publică referitoare la viitoarea Strategie a UE privind energia din surse regenerabile offshore, care va fi adoptată mai târziu în cursul acestui an.
Europa trebuie să-și transforme sistemele energetice pentru a-și îndeplini obiectivul de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2050.
Pandemia de COVID-19 a produs cel mai mare șoc economic și social din ultimele generații. Pe măsură ce găsim răspunsul la criza sanitară, trebuie să ne angajăm la efortul imens de a reconstrui economiile și a repara daunele enorme.
Pactul ecologic european (Green Deal) „va crea, cu siguranță, tensiuni” în interiorul UE, care ar putea determina „două sau trei state” să părăsească Uniunea, avertizează fostul președinte român Traian Băsescu, într-un interviu acordat EURACTIV.com.
România vrea ca 30,7% din energia consumată în 2030 să provină din surse regenerabile, dar riscă să dezamăgească autoritățile de la Bruxelles cu acest obiectiv puțin ambițios.
Polonia, Germania și România vor primi cei mai mulți bani europeni din Mecanismul pentru o tranziție justă, ce are drept rol ajutarea statelor membre UE să investească pentru reducerea emisiilor.
Românii privesc cu optimism progresele țării în tranziția către utilizarea energiei din surse regenerabile și consideră că deja s-a parcurs aproape jumătate din acest drum, se arată într-un sondaj realizat de E.ON și Kantar EMNID în 10 țări
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.