Ministerul Sănătății e emis un set de recomandări privind măsurile de protecție la nivelul populației generale, în școli, în unitățile sanitare și la nivelul angajatorilor din toate sectoarele de activitate.
Infecția cu noul coronavirus se transformă încet într-o viroză sezonieră și dacă va mai exista un nou val, el nu va pune probleme, susține ministrul sănătății, Alexandru Rafila.
La începutul lunii martie expiră starea de alertă în România, iar Guvernul vrea să vină cu "măsuri la nivelul situației actuale" a epidemiei COVID-19, a anunțat prim-ministrul Nicolae Ciucă.
Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că România se află deja în scenariul în care a fost Italia anul trecut în privința epidemiei COVID-19.
Președintele Klaus Iohannis a reiterat joi mesajul transmis în ultima perioadă de guvernanți, și anume că școala se va începe din 13 septembrie cu prezență fizică și a atras atenția asupra pericolului cauzat de noul val COVID-19.
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a publicat joi un clip video care arată "situația reală la nivelul unităților de primiri urgențe" în ceea ce privește tratarea bolnavilor de Sars-Cov-2.
Ministerul Sănătății lansează, în cadrul campaniei „Om cu Om oprim pandemia”, o serie de afișe cu informații și reguli care trebuie respectate pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov-2 în școli.
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a transmis vineri, într-o videoconferință, că situația medicală actuală în România este una ''destul de critică''.
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat joi dimineață că așteaptă ca Guvernul să adopte o Hotărâre în baza căreia se pot institui noi măsuri restrictive în Capitală.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță că va propune înființarea unei Comisii speciale de anchetă în Parlament care să scoată la lumină toată "golănia liberală" privind "măsluirea datelor pandemiei".
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.