În 2020 s-a înregistrat o înrăutățire severă a foametei la nivel internațional, au anunțat Națiunile Unite - în mare parte și cel mai probabil din cauza efectelor generate de pandemia COVID-19.
Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat vineri Programului Alimentar Mondial (PAM) al ONU, care ajută la hrănirea a zeci de milioane de persoane din lume.
Anul acesta, de Ziua Internațională a Fericirii, personajele micuțe de culoare albastră create de Peyo contribuie la promovarea ambițioaselor Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030.
Ambițioasa Agendă 2030, propusă de Națiunile Unite la finele lui 2015, reprezintă un program universal de acțiune globală în domeniul dezvoltării durabile. Care sunt însă acțiunile concrete propuse și ce obiective și-au asumat statele ONU?
10 milioane de oameni au nevoie urgentă de ajutoare alimentare în această țară din cauza secetei, cea mai mare din ultimii 30 de ani. Organizația Save the Children afirmă că Etiopia este a doua cea mai gravă criză umanitară după Siria.
Uniunea Europeană promite că în 2020 risipa alimentară va scădea. FAO susține că la nivel de UE înregistrăm 89 de milioane de tone de deșeuri alimentare. Procentele cele mai mari sunt în procesele producției agricole și în consumul final.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.