Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat vineri Programului Alimentar Mondial (PAM) al ONU, care ajută la hrănirea a zeci de milioane de persoane din lume.
Anul acesta, de Ziua Internațională a Fericirii, personajele micuțe de culoare albastră create de Peyo contribuie la promovarea ambițioaselor Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030.
Ambițioasa Agendă 2030, propusă de Națiunile Unite la finele lui 2015, reprezintă un program universal de acțiune globală în domeniul dezvoltării durabile. Care sunt însă acțiunile concrete propuse și ce obiective și-au asumat statele ONU?
10 milioane de oameni au nevoie urgentă de ajutoare alimentare în această țară din cauza secetei, cea mai mare din ultimii 30 de ani. Organizația Save the Children afirmă că Etiopia este a doua cea mai gravă criză umanitară după Siria.
Uniunea Europeană promite că în 2020 risipa alimentară va scădea. FAO susține că la nivel de UE înregistrăm 89 de milioane de tone de deșeuri alimentare. Procentele cele mai mari sunt în procesele producției agricole și în consumul final.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.