Statele UE intenționează să taie sute de milioane de euro pentru Erasmus în viitorul buget. Eurodeputații sunt îngroziți de această intenție a Consiliului, scrie publicația austriacă Kurier.
Înghețarea parțială a finanțării Erasmus+ în Ungaria a fost un subiect fierbinte la reuniunea de marți a Comisiei pentru cultură și educație a PE, unde eurodeputații au discutat despre un proiect de raport privind implementarea programului.
Ministerul Afacerilor Externe informează că Ambasada României la Ankara a fost contactată pe telefonul de urgență al misiunii diplomatice de către un grup de studenți Erasmus, cetățeni români, care se aflau cazați la un hotel din Turcia.
Eurodeputata USR PLUS Ramona Strugariu explică, într-un interviu acordat EurActiv, prioritățile sale în cei 5 ani de mandat. Ea se va concentra pe chestiuni ce țin de statul de drept, cheltuirea banilor europeni, dar și pe relația UE - R. Moldova.
21,51 miliarde euro a primit România fonduri europene pentru învățământ. Cât va mai primi - depinde de negociatorii români. Răspunsurile Comisiei Europene pentru DGcademy* compun povestea celui mai important finanțator internațional pentru educație.
Comisia Europeană lansează joi o nouă cerere de candidaturi pentru permisele de călătorie DiscoverEU. Toate persoanele cu vârsta de 18 ani din UE își pot depune candidatura până la 16 mai 2019.
EURACTIV.ro organizează marți o dezbatere cu privire la impactul Parlamentului European în comunități, într-un duplex de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București și Căminul Cultural din Ciuruleasa, județul Alba.
Politicienii prezenți la sesiunea ”În campanie pentru UE” din cadrul Eurosfat2019 au fost rugați să participanți să vorbească despre măsurile pe care le propun pentru a-i determina pe tineri să voteze la alegerile europarlamentare din mai.
Comisia Europeană a prezentat miercuri proiectul de buget al UE pentru 2019 în valoare de 166 de miliarde de euro în credite de angajament, o creștere cu 3% față de 2018.
Perspectiva ca euroscepticii să obțină rezultate bune la alegeri au îngrijorat oficialii UE și alegătorii pro-UE în ultimii 15 ani. 2019 este un an important pentru construcția europeană, iar lupta cu scepticismul este încă și mai importantă.
Ediția 2017 a Premiul Charlemagne pentru tineri, oferit anual de Parlamentul European, a avut drept câștigător un proiect despre programul Erasmus din Polonia.
Un număr de 1.345 de studenți beneficiari din întreaga lume au aflat recent că au primit o bursă finanțată de UE pentru a începe cursurile la un masterat comun Erasmus Mundus în această toamnă.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.