Eurodeputații au solicitat eliminarea decalajului digital în Europa, având în vedere exacerbarea inegalităților care au cauzat dificultăți în accesul la educația școlară, mai ales de la debutul pandemiei de COVID-19.
Parlamentul European a aprobat miercuri bugetul Uniunii Europene pentru anul viitor, reușind să obțină resurse mai multe pentru protecția mediului, pentru stimularea cercetării, investiții în infrastructură și sprijin pentru tineri.
Politicienii prezenți la sesiunea ”În campanie pentru UE” din cadrul Eurosfat2019 au fost rugați să participanți să vorbească despre măsurile pe care le propun pentru a-i determina pe tineri să voteze la alegerile europarlamentare din mai.
Comisia Europeană a prezentat miercuri proiectul de buget al UE pentru 2019 în valoare de 166 de miliarde de euro în credite de angajament, o creștere cu 3% față de 2018.
Un număr de 1.345 de studenți beneficiari din întreaga lume au aflat recent că au primit o bursă finanțată de UE pentru a începe cursurile la un masterat comun Erasmus Mundus în această toamnă.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.