Potrivit unui sondaj Eurobarometru efectuat între 12 octombrie și 7 noiembrie, 74% dintre cetățenii europeni aprobă faptul că Uniunea Europeană sprijină Ucraina după invazia declanșată de Rusia.
Potrivit unui sondaj Eurobarometru special publicat luni, europenii sunt îngrijorați de efectul poluării aerului asupra sănătății și a mediului înconjurător.
Comisia Europeană publică luni cel de-al cincilea sondaj Eurobarometru dedicat sportului și activității fizice. Sondajul arată că 38% dintre europeni fac un sport sau practică o formă de activitate fizică cel puțin o dată pe săptămână.
Un sondaj Eurobarometru Flash realizat în toate statele membre ale UE, publicat astăzi, arată un larg consens în rândul cetățenilor UE în favoarea răspunsului Uniunii la invadarea Ucrainei de către Rusia.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, pe 8 martie, Parlamentul European a solicitat un sondaj de opinie special dedicat femeilor europene în care evaluează impactul pandemiei asupra mai multor aspecte ale vieții acestora.
Europenii doresc ca PE să apere democrația, urmată de libertatea de exprimare și de gândire (27%) și protecția drepturilor omului (25%). Pentru români, cea mai importantă este libertatea de circulație, potrivit unui Eurobarometru.
Parlamentul European și Comisia European au publicat miercuri un Eurobarometru special comun privind viitorul Europei. Mai mult de jumătate dintre europeni consideră schimbările climatice drept principala provocare globală pentru viitorul UE.
Atitudinea față de UE, astfel cum a fost măsurată în iunie și iulie, rămâne în general stabilă și pozitivă, arată un Eurobarometru. Inclusiv în România. În schimb, românii sunt pesimiști în legătură cu viitorul economiei românești.
Cardurile de energie, care reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie, urmează să fie distribuite de pe 1 februarie populației, iar începând cu 20 februarie oamenii își pot plăti facturile cu acestea.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.