Europarlamentarul ungar Tamas Deutsch, membru al partidului lui Viktor Orban, a fost sancționat miercuri de Grupul Partidului Popular European (PPE) pentru că a comparat atitudinea președintelui său Manfred Weber cu cea a Gestapo.
Nemulțumirea cetățenilor europeni față de UE este în creștere, iar rezultatele s-au văzut la vot în ultimul deceniu. Ce poate face Uniunea Europeană pentru a mai potoli din temerile cetățenilor săi sau pentru a rezolva obiecțiile euroscepticilor?
Alegerile europene au debutat joi în Olanda și Marea Britanie, dar în Regatul Unit interesul e destul de scăzut, mai importantă fiind actuala criză guvernamentală provocată, din nou, de discuțiile privind Brexit.
Manfred Weber, candidatul PPE la șefia Comisiei Europene, a declarat într-un interviu că premierul ungar trebuie să renunțe la retorica anti-europeană dacă vrea ca formațiunea sa, Fidesz, să rămână în Partidul Popular European (PPE).
Secretarul general al Partidului Popular European (PPE), Antonio Lopez, le-a transmis luni liberalilor că la următoarele alegeri vor fi aproape de oameni și nu vor face ca PSD - "să folosească Bruxelles-ul drept carne de tun".
Este îngrijorător faptul că mai puțin de jumătate din români cred că apartenența României la UE este un lucru bun, iar asta ar trebui să convingă oficialii UE că cetățenii trebuie să se simtă siguri, spune liderul PSD, Liviu Dragnea.
Comisarul pentru Buget și-a cerut scuze pentru afirmațiile sale privind alegerile din Italia, dar citatul de pe Twitter care a dus la critici din partea lui Jean-Claude Juncker și Donald Tusk nu era exact.
Alegeri anticipate vor avea loc în Italia cel târziu "la începutul lui 2019", a declarat Carlo Cottarelli, desemnat de președintele italian, Sergio Mattarella, să formeze un guvern de tranziție.
Mișcarea 5 Stele (antisistem) și Liga (extrema dreaptă) și-au făcut public vineri programul cu care își propun să guverneze, după ce au anunțat joi că au ajuns la un acord final cu privire la acest document.
Controversatul premier Viktor Orban, cu un discurs naționalist și antiimigrație, e pe cale să obțină al treilea mandat consecutiv în fruntea Guvernului de la Budapesta - și al patrulea în total - la alegerile legislative de duminică.
Din motive ostensibile, schimburile economice ale României cu Japonia, precedente celui de-al Doilea Război Mondial au fost ignorate de istorici, până în ultimul deceniu al veacului trecut, scrie dr Radu Șerban.
Cât de digitale vor fi investițiile în agricultură și în dezvoltarea rurală în ultimii ani? O înrebare la care condițiile pandemiei par să forțeze acțiunea urgentă. O întrebare la care Comisia Europeană răspunde și prin finanțări concrete.