Un proiect depus de USR privind transparența în cheltuirea banilor publici pentru deplasările externe ale oficialilor a primit vineri aviz negativ din partea Guvernului.
Premierul Marcel Ciolacu i-a transmis joi ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, că este esențial ca de la 1 septembrie să se facă "prima reformă profundă a administrației de stat", ca apoi să poată fi făcută și cea privind "consolidarea fiscală".
Guvernul pregătește o Ordonanța de urgență prin care vrea să facă reduceri de cheltuieli la bugetul de stat. Cristian Ghinea, fost ministru al fondurilor europene spune că proiectul este o glumă.
Coaliția a luat decizia de a se face o ajustare pe cheltuieli în valoare de circa 20 miliarde lei pe bugetul general consolidat, a declarat, marți, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, care a subliniat că nu va fi o rectificare.
Guvernul a cheltuit 16,1 miliarde de lei pentru investiții în primele șase luni ale anului 2020, cea mai mare sumă alocată investițiilor în ultimii zece ani, susține ministrul fiunanțelor Florin Cîțu.
Nu va fi vorba de austeritate în sectorul bugetar, așa cum a fost ea definită în 2010, și nici nu se va ajunge la tăieri de salarii sau pensii, susține ministrul finanțelor, Florin Cîțu.
Guvernul va adopta în această săptămână rectificarea bugetară promisă. Dar, în loc să reducă dezechilibrele, Cabinetul lui Ludovic Orban va accepta că deficitul scapă de sub control.
Bugetul consolidat a înregistrat în primele nouă luni un deficit de aproape 27 miliarde de lei, cu peste 10 miliarde de lei mai mult decât în aceeași perioadă din 2018.
Ministrul de finanțe Eugen Teodorovici dă asigurări că toate comunitățile locale vor avea în conturi sumele necesare pentru a se asigura funcționarea până la sfârșitul acestui an.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.